Noul Abarth 500e, hot hatch pur electric, debutează cu 155 de cai putere

de Alexandru Monenciu
Marti, 22.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Brand-ul de performanță al italienilor de la Fiat prezintă noul hot hatch cu zero emisii Abarth 500e. Echipat cu un singur motor electric, acesta oferă 155 de cai putere.

Așa cum bine știm, Fiat 500 are o versiune pur electrică. Dacă vrei o variantă mai sportivă, un adevărat hot hatch cu zero emisii (disponibil și cu plafon retractabil, din material textil), poți oricând opta pentru noul Abarth 500e, tocmai prezentat de către brand-ul de performanță al italienilor de la Fiat.

Din punct de vedere estetic, ne dăm repede seama că este vorba despre un Abarth. Avem un spoiler față mai sportiv, numele companiei stă la loc de cinste unde se regăsește de obicei grila mașinilor termice, faruri LED și o serie de inserții pentru difuzorul de aer.

Pentru interior, italienii au pregătit scaune sport cu tetiere integrate (logo-ul Abarth gravat cu laser), tapițerie din Alcantara, display de 10.25 inch pentru sistemul multimedia și instrumentar de bord digital, cu ecran de 7 inch.

Tot aici, pasagerii vor regăsi un sistem audio JBL, sistem de climatizare automat, dar și o zonă de încărcare prin inducție pentru telefoanele mobile. Vorbim despre o mașină electrică, dar Abarth oferă un sunet care imită motoarele pe benzină, funcție care poate fi, însă, dezactivată.

EDIȚIE DE LANSARE CU PRODUCȚIE LIMITATĂ

Noul Abarth 500e va fi disponibil și într-o ediție de lansare Scorpionissima, limitată la 1.949 de exemplare.

Acesta poate fi comandată în nuanțele exterioare Verde Acid sau Albastru Poison și vine în standard cu jante de 18 inch, pedale din aluminiu și un plafon din sticlă.

Hot hatch-ul italian este echipat cu un singur motor electric, care livrează punții față 155 de cai putere și 235 Nm. În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în fix 7 secunde, cu două secunde mai rapid decât Fiat 500e.

Cel de la volan are la dispoziție 3 moduri de rulare: Turismo (limitează puterea motorului la 135 CP pentru un plus de eficiență), Scorpion Street și Scorpion Track.

Pe circuitul Misto Alfa Romeo, Abarth 500e este cu o secundă mai rapid decât Abarth 695.

Bateria cu o capacitate de 42 kWh poate fi încărcată la stații de până la 85 kW. O așteptare de 5 minute înseamnă o autonomie de aproximativ 40 de kilometri, iar 35 de minute sunt suficiente pentru ca acumulatorul să ajungă la 80% din capacitate.

Autonomia cu o singură încărcare nu a fost dezvăluită, dar Fiat 500e (echipat cu aceeași baterie) poate parcurge maxim 303 kilometri.

via Abarth

Comentarii (3)

  • Mircea Badea
    imi pare rau dar pare doar pt femei/copii. zice ca e design de apple..
    1 10
  • melc toxic
    asta nu era ala care mergea fara ac cu 80 la ora ca sa ajunga la mare?
    5 2
  • Seriff
    @Melc toxic, ba da, exact ca ala, de fapt asa e orice electrica, daca vrei sa ajungi cu ea undeva e bine sa nu sari de 80.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru