Noul Audi TT va fi dezvăluit oficial în martie

de Bogdan Mirică
Marti, 14.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Audi au confirmat astăzi debutul noii generaţii TT în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Roadsterul este aşteptat pe platforma MQB cu un motor de 180 de cai putere.

Audi nu a ţinut secret foarte multă vreme ceea ce ştiam cu toţii: noua generaţie a modelului TT se lansează anul acesta. Chiar premiera de la Detroit, conceptul Allroad Shooting Brake Concept a fost o anticipare a liniilor pe care le vom vedea pe viitorul roadster.

Audi Allroad Shooting Brake Concept, prima dintre surprizele Audi în 2014

Ulrich Hackenberg, şeful departamentului tehnic Audi, a risipit misterul şi a anunţat că noua generaţie TT va fi introdusă publicului chiar mai devreme decât ne aşteptam, în luna martie a acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Roadsterul va fi prezentat pe o platformă nouă, deja populara MQB, cu care ne-am obişnuit şi pe care o ştim deja de la Volkswagen Golf 7 şi Audi A3. Gama de motorizări va include la început o unitate de 1.8 litri şi 180 de cai alături de un 2.0 TFSI ceva mai generos, de 220 cai putere. Nu este exclus ca pe viitor să vedem şi o unitate turbo cu cinci cilindri, de 380 de cai putere, regăsită sub logo-ul RS.

Esential 180 de cai putere va avea motorul entry-level al viitorului Audi TT.
Dacă exteriorul va fi inspirat serios din liniile conceptului Allroad Shooting Brake, interiorul va păstra acelaşi aspect ca mostra expusă anul acesta la CES 2014 Los Angeles.
Pe lângă bordul nou şi volanul inspirat din motorsport, noul TT se va mândri şi cu un instrumentar complet digital, care înlocuieşte ceasurile cu un ecran imens, capabil să afişeze informaţiile prezente în mod normal pe ecranul multimedia.

Audi TT îşi dezvăluie parţial interiorul la CES 2014

Tot la CES Audi a adus şi noul său sistem MMI, care promite o grafică mai bună, o structură nouă a interfeţei şi comenzi vocale perfecţionate.

Odată cu anunţul făcut despre viitorul TT, Hackenberg a vorbit şi despre probabilitatea de a vedea un crossover bazat pe noul TT, aşa cum anticipează, practic, prototipul expus la Detroit zilele acestea.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru