Noul Bertone GB110, un hypercar de 1100 de cai putere. Producție de numai 33 de exemplare

de Tiberiu Safta
Joi, 22.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bertone a dezvăluit oficial noul său hypercar, botezat GB110. Motorul său rulează cu un combustibil special, prelucrat din deșeuri de plastic și livrează 1100 de cai putere. Doar 33 de exemplare vor fi produse.

Faimosul carosier italian Bertone renaște oficial după o pauză de aproape un deceniu. Italienii tocmai au dezvăluit primul lor hypercar, numit GB110, fiind primul proiect lansat după preluarea companiei de către frații Ricci.

Așa cum era de așteptat, noul model are un design elegant și cu tente retro, deoarece hypercar-ul italian este inspirat din modele celebre ca Lancia Stratos Zero. În partea din față avem un spoiler foarte pronunțat, alături de o parte frontală sculptată puternic în scopuri aerodinamice. Ușile se deschid ca o pereche de aripi, iar în spate avem un difuzor mare, acompaniat de 4 evacuări sculptate special.

Potrivit companiei, noul Bertone GB110 este bazat pe "componente provenite de la o marcă germană", fiind foarte puține informații despre șasiul și motorul noului model. Bertone nu a dezvăluit configurația motorului, dar spune că acesta livrează 1100 de cai putere și este alimentat cu un tip de combustibil special, prelucrat din deșeuri de plastic.

Cu acest motor, GB110 ajunge de la 0 la 100 de km/h în 2.79 de secunde și o viteză maximă de 380 de km/h.

Propulsorul este cuplat la o cutie de viteze cu 7 trepte, fiind cel mai probabil automată. În orice caz, puterea este transmisă către toate roțile. Și că tot vorbeam de roți, suspensia lui Bertone GB110 este cu brațe duble independente pentru fiecare roată. La asta mai adăugăm și amortizoare reglabile în 4 direcții.

Deocamdată, Bertone nu a anunțat prețul noului model și nici nu se știe când vor începe livrările. Cert este că GB110 va fi produs în doar 33 de exemplare.

via Bertone

Comentarii (3)

  • Mi se pare mie sau toti astia produc serii infime numai si numai din cauza cretinetzilor de la UE? Pentru ca stiu ca au norma la produs electrice si hibride si cote de emisii de co2, asa ca pot sa produca numai serii mici de modele care emit co2 mai mult. Poate cineva confirma?
    5 2
  • "4 evacuări sculptate special." pentru poluarea specială şi masivă
    1 6
  • Huracan toata ziua
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru