Noul BMW M Hybrid Art Car: prototipul de anduranță va concura la Le Mans cu noua grafică

de Tiberiu Safta
Miercuri, 22.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a prezentat oficial un nou Art Car la Paris. Cel de-al 20-lea Art Car din istoria BMW este chiar prototipul de anduranță M Hybrid V8, care conține acum o grafică desenată de Julie Mehretu, o artistă americană cu origini în Etiopia și care va fi prezentă și la cursa de 24 de la Le Mans.

În cadrul unui eveniment special la Paris, BMW a prezentat oficial un nou Art Car, al 20-lea din istoria mărcii bavareze. Cel mai nou Art Car BMW este prototipul de anduranță M Hybrid V8, cu care marca germană concurează în Campionatul Mondial de Anduranță și în Campionatul IMSA din Statele Unite. De altfel, noul Art Car BMW va concura cu această grafică la cursa de 24 de ore de la Le Mans, care va avea loc în 15 și 16 iunie.

Noul Art Car a fost desenat de către Julie Mehretu, o artistă americană născută în Etiopia. Noua grafică reprezintă o combinație de multiple culori și este descrisă ca fiind o „vopsea performativă” de către marca bavareză. Pentru noul Art Car, artista americană a transformat o imagine bi-dimensională într-una 3D pentru a scoate în evidență dinamismul culorilor.

Noul BMW M Hybrid V8 Art Car va purta numărul de concurs 20 în cursa de la Le Mans. Mașina va fi pilotată de către Sheldon van der Linde, Robin Frijns și Rene Rast.

Înainte de cursă, noul Art Car va fi expus și în cadrul Concursului de Eleganță de la Vila d’Este din Italia, acolo unde vor fi expuse și alte BMW Art Car-uri din trecut, precum cele desenate de: Alexander Calder (1975), Frank Stella (1976), Roy Lichtenstein (1977), Andy Warhol (1979), Jenny Holzer (1999) și Jeff Koons (2010).

via BMW

Comentarii (2)

  • bravos
    asteptam sa vedem efectele benefice asupra performantei.
    2 1
  • Bixente
    Adevărată *artă* este, (si) pentru editia din acest an, tocmai camuflarea performantei in tot acest debut de sezon WEC, pentru a reuși obţinerea unui BoP cat mai favorabil acolo unde conteaza cu adevarat.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru