Noul BMW Seria 4 Gran Coupe: ținută de drum îmbunătățită și mai mult spațiu decât înainte

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 09.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație BMW Seria 4 Gran Coupe a debutat oficial. Modelul german a crescut în dimensiuni și oferă mai mult spațiu comparativ cu modelul pe care îl înlocuiește.

Primul BMW Seria 4 Gran Coupe a debutat în urmă cu șapte ani și s-a poziționat în gamă între clasicul Seria 3 și fratele mai mare, Seria 5. Acum, Seria 4 Gran Coupe a primit o nouă generație care, din punct de vedere al designului, a primit toate modificările actualului Seria 4.

Elementul estetic care a născut atâtea controverse, grila frontală verticală, este prezentă și aici. Pachetul este completat de faruri LED (LED adaptive și farurile BMW Laserlight sunt opționale), stopuri LED cu aspect fumuriu și jante cu diametrul de 17 inch. În funcție de versiunea aleasă, noul Seria 4 Gran Coupe poate fi echipat și cu jante de 18 sau 19 inch.

Clienții pot opta și pentru un pachet M Carbon pentru exterior, dar și pentru componentele M Performance care adaugă un plus de sportivitate.

MAI MARE DECÂT VECHIUL MODEL

Din punct de vedere al dimensiunilor, noul Seria 4 Gran Coupe a crescut comparativ cu vechiul model. Lungimea măsoară 4.783 milimetri (+143 mm), lățimea este de 1.852 mm (+27 mm), 1.442 milimetri sunt trecuți în dreptul înălțimii (+53 mm), iar ampatamentul a crescut și el cu 46 de milimetri (2.856 mm).

Totodată, ecartamentele au acum 1.595 mm în față (+50 mm) și 1.623 mm în spate (+29 mm).

Mai mult, noua generație este mai aerodinamică decât cea anterioară. Versiunea 420d Gran Coupe, spre exemplu, are un coeficient aerodinamic (Cd) de 0.26.

Pasagerii din spate au mai mult spațiu, iar volumul portbagajului a crescut la 470 de litri (+39). Prin rabatarea banchetei, această cifră crește la 1.290 de litri.

Interiorul a fost preluat de la Seria 4 Coupe. Sistemul BMW Live Cockpit Plus, cu display central de 8.8 inch și afisaj color de 5.1 inch în tabloul de bord, este standard. BMW Live Cockpit Professional, cu instrumentar de bord digital (12.3 inch) și ecran de 10.25 inch pentru sistemul multimedia, este opțional.

VERSIUNE M44Oi DISPONIBILĂ DE LA LANSARE

Versiunea M440i xDrive Gran Coupe va fi disponibilă de la lansarea pe piață. Aceasta poartă semnătura diviziei BMW M și vine echipată cu un motor de 3.0 litri, cu șase cilindri, care dezvoltă 374 de cai putere.

Din pachet nu lipsește sistemul micro-hibrid (disponibil și pe versiunile diesel) care asigură un plus de 11 CP la demaraj sau atunci când apeși mai hotărât pedala de accelerație.

Gama este completată de versiunile 430i Gran Coupe (2.0 litri, 245 CP), 420i Gran Coupe (2.0 litri, 184 CP) și 420d Gran Coupe (2.0 litri diesel, 190 CP).

Toate motoarele vin în compania unei transmisii automate Steptronic cu opt rapoarte. Cea Steptronic Sport, cu opt trepte, este standard pe M440i Gran Coupe și opțională pentru celelalte versiuni.

Ținuta de drum a fost la rândul ei îmbunătățită. Suspensia M Sport și cea M adaptivă sunt opționale.

Noul BMW Seria 4 Gran Coupe vine cu aproximativ 40 de funcții de asistență, inclusiv tempomat activ cu asistare automată a limitei de viteză, avertizare de coliziune frontală, avertizare de părăsire a benzii și cameră video pentru mersul cu spatele.

Lansarea pe piață este programată pentru luna noiembrie a acestui an.

via BMW

Comentarii (13)

  • Oare designerii, sau cei cu responsabilitați privind forma finală, nu citesc recenzii, sau, mă rog, părerea cumpărătorilo/fanilor, cum că grila aia e un dezastru? Păcat! Este o mașină frumoasă, cu un spate mai reușit, arată mai bine decat un suv coupe, dar fața... Este exact ca o femeie frumoasă, cu un corp superb, dar can deschide gura vezi că are ceva dinți lipsa.
    19 10
  • @ds n-as zice dinti lipsa, ci mai degraba cu doi dinti uriasi de castor :))
    20 7
  • Roland Galoș
    L-as lua numa' sa-l duc la o firma de tuning sa-i modifice botu'.
    11 8
  • Vânzările noilor M3/M4 contrazic criticile din mediul online si nu numai, la anumite modele, Bmw va avea succes oricum, indiferent de aspect, asta înseamnă clienți devotați.
    14 7
  • Octavian
    Nici mie nu-mi place botul ala. Mi se pare vugar.
    Dar sunt sigur ca in 2-3 ani ne vom obisnui cu el si nu o sa mai para asa. Au mai fost masini urate la lansare cu care intre timp ne-am obisnuit.
    11 6
  • Obiectiv vorbind (ca procent din suprafața ”meclei” mașinii) noua grilă bavareză nu-i de fapt mai mare decât alea de Mercedes ori Audi.
    ...De Lexus ce să mai zicem?!
    Problema noii Serii 4 GC cred deci că-i doar lungimea prea mare (cu portbagajul, culmea, mai mic).
    Pozitiv: curbura non-turtită a plafonului îi face silueta mai agreabilă ca a 4-Coupe-ul cu două uși.
    Designerii lor rămân deci experți în linii / reliefuri ”încordate”, chiar dacă mai dau rateuri gen iX sau Seria 1.
    19 0
  • Catalin
    Ținuta de drum este imbunatatita doar daca iei suspensiile optionale, asta inteleg eu. Daca nu le iei, mai este imbunatatita fata de versiunea anterioara?
    3 1
  • Catalin
    Si punctul 2: grila. Producătorul lanseaza modelul cu grila urata. Apoi citeste recenziile (din Romania, nu). Bai mein Direktor, astora nu le place grila. Fein, mai bagati cateva cheltuieli, modificari si timp pierdut si haidem s-o modificam. Dar cum? Ca niciunul a zis o vreau asha shi pe dincolo
    5 3
  • Contra Gica
    In grila aia merge scris "Femeia se minte,maneaua se simte!"Iete,le-am dat idei astora de la Bembeu cum sa mai faca un ban cinstit pe optionale in Romanica.
    7 2
  • Seriff
    2.0 Diesel de 190 cp, hahahaha, ACE-CRAIOVA, EDikk si FAnel, hai baieti, va astept:))
    10 5
  • Ari uitat sa precizați și de grila mult mai generoasa
    7 3
  • saraki
    Bai saraciilor, comentati atat despre grila aia si umblati pe strada cu Golf 4 cu 2 milioane de km..
    La Audi spre exemplu suprafata grilei e mai mare, deci despre ce vorbim aici...
    11 6
  • Seriff
    Asa si? E o tara libera, grila e hidoasa, avem dreptul sa nu ne placa, daca tie iti place du-te repede si arunca banii pe masina ce mai pierzi timpul pe aici.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru