Noul BMW XM Label Red va lua startul în celebra urcare de la Pikes Peak

de Tiberiu Safta
Vineri, 03.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul BMW XM Label Red, cel mai puternic SUV al mărcii bavareze, va lua startul în celebra urcare de la Pikes Peak din Statele Unite. Evenimentul va fi organizat în vară.

Ediția cu numărul 101 a celebrei urcări de la Pikes Peak din Colorado, SUA, se va desfășura în 25 iunie. Printre participanții acestei viitoare ediții se numără și noul BMW XM Label Red, cel mai puternic SUV construit vreodată de bavarezi.

Noul model este dezvoltat de la zero de către divizia de performanță BMW M. SUV-ul beneficiază de un propulsor hibrid cu încărcare la priză, alcătuit dintr-un motor V8 pe benzină și un motor electric. În total, propulsorul lui Label Red dezvoltă 748 de cai putere și un cuplu de 1000 Nm.

În schimb, noul BMW XM Label Red nu va ataca recordul pentru cel mai bun timp în ediția din acest an a concursului. Acesta va face doar un singur tur de demonstrație. Traseul cuprinde nu mai puțin de 156 de viraje, iar linia de sosire se află la o altitudine de 4302 metri.

La volanul SUV-ului de performanță va fi Matt Mullins, principalul instructor auto din cadrul BMW Performance Driving School.

Actualul record pe urcarea Pikes Peak este deținut de prototipul electric Volkswagen ID.R.

Mașina, pilotată de francezul Romain Dumas, a parcurs traseul într-un timp de 7 minute și 57.148 de secunde, un record stabilit în 2018.

Cel mai rapid SUV pe celebra urcare este Lamborghini Urus Performante, cu un timp de 10 minute și 32.064 de secunde.

via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru