Noul Born, primul model electric Cupra, a intrat în ultimele faze de testare. Debutează la începutul lunii mai

de Alexandru Monenciu
Joi, 08.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Cupra Born a intrat în ultimele faze de testare. Debutul primului model din gama brand-ului de performanță deținut de Seat este programat pentru începutul lunii mai.

În urmă cu doi ani, spaniolii de la SEAT prezentau la Geneva conceptul el Born, denumit după un cartier al orașului Barcelona. Acesta anunța un vehicul cu zero emisii, care urmează să fie comercializat de Cupra, brand-ul de performanță deținut de Seat.

De fapt, noul Born este chiar primul model electric din portofoliul Cupra.

Debutul versiunii de producție este programat pentru începutul lunii mai, iar prototipurile au intrat în ultimele faze de testare. Oficialii companiei au publicat, cu această ocazie, primele imagini cu prototipurile de teste în timpul sesiunilor desfășurate la Cercul Polar.

Aici, mașinile vor avea de parcurs peste 30.000 de kilometri la temperaturi care ajung și la -30 de grade Celsius.

Dezvoltat pe aceeași arhitectură ca și Volkswagen ID.3, noul Cupra Born va fi asamblat de asemenea la uzina din Zwickau, Germania.

Modelul spaniol va fi echipat cu o baterie de 77 kWh (de la ID.3 Pro S), ceea ce înseamnă că va putea parcurge aproximativ 500 de kilometri cu o singură încărcare. Versiunea de bază va avea un singur motor electric, dar Cupra se gândește și la versiuni ceva mai sportive care vor debuta ulterior.

via Cupra

Comentarii (2)

  • Catalin
    Masina sta la incarcat din mijlocul parcarii? Sau pleaca de la "pompa" cu conector cu tot?
    7 2
  • inca un bocanc?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru