Noul Chevrolet Camaro va fi complet diferit de actualul muscle-car: 70% din componente sunt unice

de Bogdan Mirică
Joi, 19.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet caută să sublinieze avansul tehnologic pe care îl promite noua generaţie Camaro, programată să debuteze la mijlocul lunii mai. Americanii se laudă cu o platformă nouă, botezată Alpha.

La începutul acestei săptămâni vă anunţam că cea de-a şasea generaţie Chevrolet Camaro este pregătită să facă cunoştinţă cu publicul în data de 16 mai, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Detroit, în Belle Isle, locul de care se leagă istoria cursei Chevrolet Detroit Belle Isle Grand Prix.

Deşi mai este aproape o lună până atunci, Chevrolet a decis să facă publice câteva informaţii despre noul său muscle-car. Americanii vor să evidenţieze faptul că noul Camaro va fi dezvoltat pe platforma Alpha a grupului General Motors, ceea ce înseamnă o maşină complet nouă.

Urmareste Automarket
Potrivit Chevrolet, doar logo-ul, panoul stopurilor şi siglele SS vor fi preluate de la modelul actual.
Restul componentelor vor fi diferite. De fapt, Chevrolet merge şi mai departe şi ne asigură că aproximativ 70% din componente sunt create special pentru Camaro, adică sunt unice. Includem aici caroseria, suspensia faţă şi spate şi habitaclul.

Structura frontală a fost creată şi ea special pentru noua generaţie şi este acum mai lungă şi mai lată decât în cazul vechiului model. De asemenea, Chevrolet susţine că 20% din motorul V8 de 6.2 litri a fost modificat pentru a putea primi noua evacuare tubulară ”tri-Y”.

Comentarii (1)

  • Sper sa nu-i schimbe si alura de muscle, ca n-ar mai avea rost atata tehnologie...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru