Noul Citroen Berlingo facelift: în Europa doar versiune electrică, cu 320 km autonomie

de Alexandru Monenciu
Marti, 12.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francezii de la Citroen prezintă noul Berlingo facelift. În Europa va fi disponibilă numai varianta electrică e-Berlingo și oferă 136 CP și o autonomie de până la 320 de kilometri cu o singură încărcare.

A venit momentul să facem cunoștință cu noul Citroen Berlingo facelift. Modelul francez va fi disponibil și cu motoare convenționale, dar nu în Europa. Clienții de pe Bătrânul Continent vor putea bifa numai versiunea electrică e-Berlingo.

Din punct de vedere estetic avem o parte frontală revizuită complet, cu o grilă nouă, faruri noi și o semnătură luminoasă LED cu 3 elemente distincte. Nu lipsește noul logo al producătorului din Hexagon. Jantele pot avea diametrul de 16 sau 17 inch, iar partea din spate iese în evidență datorită stopurilor LED verticale.

Paleta de culori exterioare include 5 nuanțe: Albastru Kiana, Verde Sirkka, Alb Kaolin, Negru Perla Nera și Gri Steel.

Și habitaclul a fost revitalizat. Lista cu noutăți include scaunele Advanced Comfort, un display de 10 inch pentru sistemul multimedia My Citroen Play, un ecran de 10 inch pentru instrumentarul digital de bord și o zonă de încărcare prin inducție pentru telefoanele mobile.

Așa cum spuneam, clienții din Europa vor avea la dispoziție numai versiunea electrică Citroen e-Berlingo.

Aceasta oferă un motor cu 136 CP, o baterie de 50 kWh și o autonomie de până la 320 de kilometri cu o singură încărcare.

La o stație rapidă de 100 kW, acumulatorul se încarcă până la 80% în 30 de minute. La o priză de 7.4 kW, încărcare durează 7.5 ore, sau 5 ore la o priză de 11 kW.

via Citroen

Comentarii (5)

  • Acest tip de masina este ideala pt taxi si bolt si etc.
    Cu specificatiile acestea de baza, de rasul curcilor, este chiar orientata pt aceasta utilizare.
    Singura problema, avand in vedere ca e stelantis, este pretul. Corect ar fi 15-18.000 euro pt ce ofera. Luam standardul de piata, cum se vand in china la preturi corecte, inclusiv strainii, nu doar brandurile chinezesti, si asa ajungem la pretul corect pt un citroen amarastean de 130cp (foloseste platforma tehnica veche nu cea actuala de 150cp).
    Tesla va scoate in curand al lor model de 25.000 euro care va continua sa demonstreze hotia corporatiilor de tip vag, stelantis hyundai si chiar chinezii. Cand nesimtitii aia vin in europa si cer pe machinetele lor, pret dubla fata de ce vand in china.
    3 2
  • PS: Chiar si pentru familii, o astfel de masina ar fi ideala cu specificatii corecte. Adica 200cp si autonomie de peste 400km la pretul de 20.000 euro (e un citroen cu dotati de baza)
    1 2
  • Evident ca nu se putea da o imagine de prezentare fara sa aiba grija la "incluziune" si multiculturalism. Astept imagini cu niste cupluri mai incluzive gen barbat bicolor, femela zebra si copii girafa si bursuc. Incluziune pana la capat tovarasi.
    1 2
  • Citroen Piciorongo
    Mașina nu e rea, dar am observat că scaunele din spate au picioare (!) cu tălpici (!).
    Ceva mai caraghios n-am văzut la nicio altă mașină.
    2 1
  • Banditos
    @alex_cu_a_mic

    posibil ca pozele sa fie facute in Franta si atunci numai e vorba de incluziune. Mergi putin prin zona sa vezi cum stau lucrurile.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru