Noul Citroen SpaceTourer facelift: exclusiv electric cu autonomie de 350 de km

de Tiberiu Safta
Joi, 21.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a lansat oficial noul SpaceTourer facelift. Monovolumul francez primește un design ușor revizuit atât la exterior, cât și în interior, precum și o autonomie mărită până la 350 de kilometri. Noul model este disponibil în Europa exclusiv în versiune electrică.

Constructorul francez a prezentat oficial noul SpaceTourer facelift. Noul model primește acum un design ușor revizuit, care include acum și noua siglă a mărcii, dar și câteva schimbări de natură tehnică. Pentru piața europeană, noul SpaceTourer facelift este disponibil exclusiv în versiune electrică.

SIGLĂ NOUĂ, FARURI REDESENATE

Citroen SpaceTourer facelift devine cel mai nou model care primește noua siglă a mărcii, montată în mijlocul grilei. Alături de asta, monovolumul nou aduce și faruri redesenate cu o semnătură luminoasă LED nouă, precum și jante de 17 inch cu un design nou și care integrează și acestea noua siglă Citroen. Odată cu lansarea noului model, paleta de culori cuprinde acum 7 nuanțe diferite, dintre care două sunt noi: gri Titanium și verde Kapari.

INSTRUMENTARUL DIGITAL DEVINE STANDARD

Noutăți avem și în habitaclu, acolo unde avem un instrumentar digital de 10 inch, care este acum dotare standard pentru toate nivelurile de echipare. De asemenea, aici mai avem un volan nou și un ecran central tot de 10 inch pentru sistemul multimedia. În plus, spațiile de depozitare sunt acum mai mari față de modelul anterior.

Inclusiv consola centrală este reconfigurată și integrează acum comenzile pentru selectorul cutiei de viteze și pentru selectarea modurilor de rulare.

Tot aici mai avem și suprafețe cu încărcare wireless pentru smartphone.

PÂNĂ LA 9 LOCURI

Noul Citroen SpaceTourer facelift primește caroserii cu două lungimi diferite: M, care măsoară 4.98 de metri și L, cu o lungime de 5.33 de metri. Mai mult, noul model poate fi configurat în variante cu 5, 7 sau 9 locuri. Ușile din spate glisante pot fi acționate electric și de la distanță, prin plasarea unui picior sub marginea barei de protecție din spate, acolo unde se află un senzor special.

AUTONOMIE MĂRITĂ LA 350 DE KM

Pentru piața europeană, noul Citroen SpaceTourer facelift este disponibil exclusiv într-o versiune electrică. Propulsorul de 136 de cai putere poate fi alimentat cu o baterie de 50 de kWh sau cu una de 75 de kWh. Cei care aleg bateria mai mică vor avea o autonomie de 224 de kilometri în regim WLTP. Versiunea cu bateria mai mare aduce o autonomie de 350 de kilometri în regim WLTP, mai mare cu 20 de kilometri față de modelul anterior.

Noul monovolum vine echipat cu un încărcător onboard de 7.4 kW, cu care bateria de 50 de kWh va putea fi încărcată în 6 ore și 40 de minute.

În cazul bateriei de 75 de kWh, încărcarea sa durează 11 ore și 20 de minute. La o stație rapidă de 100 de kW, încărcarea bateriei de la 0% la 80% durează între 38 și 45 de minute.

În afara Europei, Citroen SpaceTourer facelift va fi disponibil și cu o motorizare diesel de 180 de cai putere și cuplată la o cutie automată cu 8 trepte.

SISTEME DE ASISTENȚĂ NOI

La final, noul Citroen SpaceTourer facelift primește și un pachet generos de sisteme de asistență, printre care amintim de: cruise control adaptiv cu funcție Stop & Go, acces și pornire hands-free, asistent la pornirea în rampă, frânare de urgență automată cu detectare de pietoni și bicicliști, asistent pentru păstrarea benzii și recunoașterea semnelor de circulație, printre altele.

Citroen nu a anunțat prețurile noului SpaceTourer facelift.

via Citroen

Comentarii (2)

  • Trilulilu
    6 ore de încărcare pentru 300 de km reali?!

    Unii fumează ceva expirat
    3 2
  • E perfecta, ca si restul electricelor.. pentru oras.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru