Noul concept Isuzu D-Max Electric: lansarea în Europa, în 2025

de Tiberiu Safta
Miercuri, 20.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Isuzu a dezvăluit prima imagine cu noul D-Max EV, un concept care anunță o viitoare versiune electrică a camionetei. Conceptul va deveni model de serie, iar lansarea europeană va avea loc anul viitor.

Constructorul japonez de vehicule comerciale a publicat prima imagine oficială cu noul D-Max EV. Acesta este un concept care prevestește o versiune electrică a camionetei nipone. De altfel, Isuzu a confirmat că noul concept va deveni un model de serie, iar prezentarea oficială ar urma să aibă loc spre sfârșitul lunii martie.

Noul concept electric este bazat pe actuala generație a lui D-Max, introdusă în 2019 și care a primit un facelift în toamna lui 2023. Față de versiunea cu motor diesel, noul concept D-Max EV primește o grilă acoperită cu accente albastre, vizibile inclusiv în interiorul farurilor.

Producătorul nipon a dezvăluit și câteva dintre datele tehnice importante. Astfel, conceptul primește două motoare electrice, unul pentru fiecare punte, ceea ce înseamnă, implicit, tracțiune integrală. Motorul din față livrează 54 de cai putere, în timp ce motorul din spate oferă 122 de cai putere. Astfel, puterea totală a propulsorului electric este de 176 de cai putere, iar cuplul este de 325 Nm.

Isuzu nu a dezvăluit performanțele conceptului, dar spune că acesta va putea atinge o viteză maximă de peste 130 de km/h. Propulsorul este alimentat de o baterie litiu-ion de 66.9 kWh. Autonomia nu a fost dezvăluită. De asemenea, conceptul va putea transporta marfă cu o greutate de maxim 1000 de kilograme și va putea tracta vehicule de până la 3.5 tone.

Noul concept Isuzu D-Max EV va deveni model de serie în curând. Un prototip al acestei versiuni va fi prezentat oficial în 27 martie, în cadrul Salonului Auto Internațional de la Bangkok, din Thailanda. Versiunea de serie a lui Isuzu D-Max electric va fi lansată pe anumite piețe din Europa începând din 2025.

La final, Isuzu a mai prezentat și un prototip D-Max echipat cu un motor diesel mild-hybrid. Isuzu nu a dezvăluit mai multe informații despre această versiune.

via Isuzu

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru