Noul concept Renault Niagara anunță un viitor pick-up hibrid. Ar putea debuta în 2027

de Alexandru Monenciu
Joi, 26.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a prezentat noul concept Niagara. Acesta va sta la baza mai multor modele dezvoltate pentru piețe ca America Latină, Africa de Nord, Turcia și India. O versiune de serie ar putea debuta în 2027.

Recent, constructorul francez de automobile a prezentat modelul Kardian, dezvoltat special pentru piețele internaționale. Acesta nu va fi prezent în Europa.

De fapt, Renault intenționează să acorde o mai mare atenție piețelor din afara Europei. Pentru asta, marca din Hexagon vrea să investească 3 miliarde de euro, iar în următorii ani va lansa nu mai puțin de 8 modele noi pentru aceste piețe internaționale.

Odată cu aceste anunțuri, Renault a prezentat și conceptul Niagara. Acesta va sta la baza mai multor modele pentru America Latină, Africa de Nord, Turcia și India. Versiunea de serie ar putea debuta în 2027.

Până atunci, însă, conceptul Renault Niagara este construit pe o platformă modulară, are un limbaj de design nou, o grilă cu accente contemporane și efect 3D, iar literele cu care este scris numele mărcii sunt inspirate din cultura pop.

Reprezentanții companiei au mai dezvăluit că acest concept este echipat cu un sistem de propulsie hibrid, format dintr-o unitate pe benzină, mild-hybrid la 48V, și o unitate electrică.

Beneficiază, desigur, de tracțiune integrală.

Așa cum spuneam, o versiune de serie a acestui concept Niagara ar putea fi lansată în 2027.

via Renault

Comentarii (2)

  • Ionut A.
    Asa arata chiar fain si dezirabil.
    Binenteles fomistii reno vor face un cotet entry level si vor pretinde niste preturi aberante, iar asa ceva (desi arata 100% production ready) ar costa in mintea celor de la reno 100.000 euro, asa ca de baza cu motor 1.2 100cp 2x4
    3 3
  • E derivat din Duster 3 ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru