Noul concept Renault Twingo electric. Debut în 2026 și preț de sub 20.000 de euro

de Tiberiu Safta
Joi, 16.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a dezvăluit oficial noul concept Twingo electric, care urmează să debuteze ca model de serie în 2026. Noua mașină aduce aminte de prima generație a modelului de oraș, iar aceasta promite un preț de pornire de sub 20.000 de euro.

Prima generație Renault Twingo a fost produsă între 1992 și 2007. Modelul de oraș al mărcii franceze s-a bucurat de un succes pe piața europeană și s-a distins în special prin design-ul său simplu, dar atrăgător pentru acea vreme. Acum, Renault Twingo urmează să fie transformat într-un model exclusiv electric, începând cu a doua jumătate a acestui deceniu.

Constructorul francez a prezentat un nou concept al viitorului Twingo electric, care va debuta ca model de serie în 2026. Așa cum se poate vedea, conceptul este, în esență, o reinterpretare modernă a primei generații Twingo. Aici avem un design cunoscut al farurilor, care dispun de tehnologie LED, iar pe capotă sunt montate și elemente decorative, care aduc aminte de design-ul original al primului Twingo.

Același design al stopurilor este prezent și în spate, iar exteriorul este completat de suprafețe netede și de jante desenate special pentru optimizarea aerodinamicii.

CONSUM DE 10 KWH/100 KM

Renault nu a oferit multe detalii tehnice despre noul concept.

Cunoaștem, în schimb, că viitorul Twingo va avea un preț de pornire de sub 20.000 de euro și va fi produs de Ampere, noua divizie de mașini electrice a celor de la Renault. La final, aflăm că viitorul Twingo promite un consum de 10 kWh/100 de kilometri.

via Renault

Comentarii (28)

  • Trilulilu
    Ar trebui să fie sub 10k chestia asta
    38 10
  • Renault este dator sa scoată mașina de 5000 euro, așa a promis acum 20 de ani, raportat la inflație, o fi acest model ?
    29 1
  • Tot cu baterii la abonament,navigație abonament? Zici că e atașul unei motociclete
    29 5
  • Alt golf car carosat mult așteptat… fără subvenții toate aspiratoarele astea ar avea vânzări penibile… promițător ;)
    Îngrijorător este că majoritatea si-au “băgat” toți banii in tehnologiile actuale (electrice) si este clar că nu pot înlocui ICE-urile, de unde o să mai scoată alți bani pentru dezvoltare?
    Electrocutații, aveți legătura…
    21 7
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Îngrijorător pentru cine, bolovane?
    E clar pentru cine, prostovane?
    5 26
  • pana in 20 26 din cauza inflatiei va fi ca 15k minus subventie = 5k!
    0 19
  • delfinul.electric
    la 10k e foarte tentanta. pare ca are si 3 lanterne pe capota de rezerva(stil rolls), la spate doar capete de bara(stil jedi). nu inteleg insa ce are la roti, sunt capace?

    spatele pare o figura ce rade la termicele ce le depaseste prin oras.
    7 13
  • Banditos
    Eu am crezut ca Renault va intra in clasa electricelor mici doar cu Renault 5. Vad ca ei vor sa coboare si mai mult, probabil ca si contrapondere la un eventual Up, Topolino, etc.

    Ca design mi se pare chiar interesant chiar daca nu va fi pe gustul unor romanasi care au impresia ca au mai mult de 2 oua si trebuie neaparat sa isi arate dezgustul pentru genul asta de masinute.
    7 22
  • Banditos
    *viitor Topolino
    2 19
  • @analfabet economic electric
    Inflație la euro până în 2026 15k = 5 k n-ai să vezi. Vânzările de auto scade, leasing-ul va crăpa, creditele auto scad, nu cresc, fără astea n-ai ce inflație să ai.

    Inflația pe coșul de consum e altceva, am trecut deje de la ulei de 4 lei la 10 lei, iar acum e 4 lei. :)))))))))))
    19 3
  • @analfabet economic electric
    e autocorecte stop shittin around
    16 1
  • te aratai multumit cand altii isi spuneau parerea decent pe aici. tu acum ce faci? arunci iar un comentariu insultator, care nu-ti face deloc cinste daca tot te dai admirator al parerilor spuse pe ton echilibrat.
    ciudat stil mai ai si tu, uneori reusesti sa fii decent si rezonabil, chiar si cand nu esti de acord cu subiectul, alteori de-a dreptul dezgustator, ii faci pe fanii electricelor (aspiratoare!!) spalati pe creieri si electrocutati.
    5 21
  • Andrei
    În occident oamenii își cumpără, de cele mai multe ori, masina care le e utilă, chiar dacă asta înseamnă o super mini. Nu au nevoie de mai mult. Le vezi peste tot în Anglia, Italia, Franța.

    In Romania super mini sunt nefrecventabile, mai ales dacă vin de la anumite branduri. Bărbatul roman simte nevoia să compenseze diverse deficiente fizice, mentale și materiale. Își ia masina virilă :)
    9 24
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Eu sufăr de tulburare bipolară.

    Azi mă cred foarte deștept și îmi explodează capul dacă nu vă jignesc, spălaților pe creier.

    Mâine sunt umil și vă cert că va jigniți între voi ca niște necivilizați, în loc să vă iubiți cum vă iubesc eu.

    Ai observat că eu sunt superior și azi și mâine?

    Hai, pa, mă duc să mă joc cu delfinii, erau 25 grade dimineață, apa are 30 grade, am 5 mașini, pereți de sticlă, rățuște în cadă și sunt șef pe basculă peste 34567884 de oameni.

    A, stai... Dispoziția de grandomanie e de obicei duminica și miercurea... Am uitat să iau pilulele.
    7 27
  • @Andrei
    punctul pe i, absolut adevarat si valabil pentru romania si tari primitive similare, unde cei mai multi care-si iau limuzine mari sau suvuri grele le iau pentru a-si acoperi frustrarile sau pentru a aparea altfel de cat sunt de fapt.

    limuzine si suvuri grele exista destule si-n occident, dar acolo parca cu cat e mai grea si puternica masina, cu atat soferul se manifesta mai prudent in trafic, elegant in maniere si discret in aparitie, pentru ca ala care conduce o masina superscumpa si-a luat-o dupa ce si-a luat o casa superscumpa undeva ascunsa privirilor curioase si inca mai are suficiente fonduri ca sa si le ia a doua zi imediat, in caz ca se intampla cumva si ramane fara ele (casa si masina).
    7 24
  • @chelul cu e-208
    Dacă ai capul praf de stele, sticlă lunară, shinny bec și-ți iei e-208, poate că ești și resemnat că o ai mică.
    21 6
  • @15:17
    Intreab-o pe nevasta-ta pentru confirmare. Sa nu mai existe dubiu in presupunerile tale.
    4 23
  • @PMC taximetrist ghiolban
    Ești familiar cu capul lui chel. Vă vedeți des?
    2 22
  • @PMC taximetrist ghiolban
    Ai terminat cu voturile multiple? Înapoi la produs!
    2 20
  • Merci de observației… ai dreptate.
    Aveam si eu “călărețul” obosit.. ;), si te mai saturi de opiniile obsesive, ipocrite si deplasate ale unora.
    21 0
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    De ale tale nu te saturi? Că noi ne-am săturat de mult.
    3 21
  • Andrei
    :))
    E prea subtilă aia cu capul chel pentru cocalar. Nici ironia nu deficiențele nu a înțeles. Nu doar că n-a înțeles, a ținut să o confirme. Îți dai seama cât e de inteligent.
    6 21
  • @PMC
    Te-ai dat destul în stambă. Trage apa și du-te, gunoiule.
    7 14
  • Pt asa masina, consumul trebuie sa fie de 5-7kw/100km
    Sa nu uitam ca in tesla 3 se obtine 10-11kw/100km, si acolo avem un sedan sportiv destul de greu de 4.7m si aproape 300cp
    Un cotet din asta nu are ce cauta cu un consum de "vai doamne" 10kw.
    Ah, pentru tigaile non-tesla a caror tehnologie electrica nu se vrea a fi moderna, nu ne intereseaza. Standardul este altul nu ce isi imagineaza ei.
    Si tare sunt curios sub imbracamintea lui se va afla oare o masina chinzeasca, cu alte haine, gen Dacia Spring, vanduta la pret tripul pentru clientii europeni fata de clientii chinezi?!
    2 0
  • Au apărut experții în consum la electrice. E bine, suntem pe drumul cel bun.
    1 3
  • "dasteptu" 11.31
    11.31 si-i mai trebuie unu'... aduce a inexolabil, adica aceleasi stil desuet, belicos, scabros... poate chiar sufera de tulburare bipolara "care este". Primul pas spre ameliorare este recunoasterea ''broblemei''.
    P.S. Nimeni nu este superior cand jigneste. Poate a gresit zilele si nu mai stie cand e cu grandomania. Inclusiv ''A, stai'' este formularea repetitiva perimata a inexplicabilului.
    Dati-i ignor si o sa se certe si atace singur, sub diverse denumiri/fatete/disimulari.
    7 7
  • Banditos
    S-avem pardon, stilul lui inexocrabil este inteligent, informativ, elevat, sfatos, subtil, atotcuprinzator, original. Cuvintele pline de intelepciune ale lui "mandea" sunt identic de valoroase ca a lui "mosh inexo". Mai ales atunci cand amandoi (sic!) fac'u bolta sau, dimpotriva, destupati fiind, improasca, din spatele grilajului, cu excre...tii posterioare cu acelasi zel cu al unui cercopitec mandru de propriile "realizari".
    7 9
  • Banditos
    @09:57.... "Ți-a tremurat mâna pe "...e-2088?

    :)))))))
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru