Noul Ferrari KC23, un exemplar unic în lume, creat special pentru circuit

de Tiberiu Safta
Miercuri, 12.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a prezentat oficial noul KC23, un exemplar unic creat pentru un client. Noul model este bazat pe versiunea de competiție a vechiului 488 GTB și primește o vopsea cu totul neobișnuită, cu mercur infuzat în aceasta.

Constructorul italian a dezvăluit un nou exemplar unic, destinat unui client norocos. Noul model se numește KC23 și este o mașină creată special și exclusiv pentru circuit. De altfel, la baza noului exemplar unic stă un Ferrari 488 GT3 Evo, versiunea destinată competițiilor internaționale a vechiului model 488 GTB.

Noul Ferrari KC23 primește o caroserie cu un design unic, inspirat inclusiv de la prototipul 499P, care a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans din acest an. Ceea ce îl face pe noul KC23 să fie un model cu totul special, chiar și pentru Ferrari, este vopseaua sa neobișnuită. De la distanță, aceasta pare a fi doar o nuanță de gri banală. Însă, noua vopsea, botezată Gold Mercury, conține un metal lichid infuzat în aceasta, pentru a oferi un finisaj care imită aluminiul.

Modelul unicat mai primește și uși cu deschidere de tip foarfecă, precum și o multitudine de elemente aerodinamice active. Panourile laterale, de exemplu, sunt acționate cu ajutorul unui motor mai mic pentru a permite un flux de aer mai mare către propulsorul modelului.

Eleronul din spate este confecționat din fibră de carbon și este chiar și detașabil.

Tot la exterior mai avem și camere laterale montate în locul oglinzilor, precum și jante de 18 inch încălțate în anvelope slick. Clientul acestui exemplar va putea să monteze jante de 21 de inch în față și de 22 de inch în spate, atunci când exemplarul este expus în cadrul unui eveniment.

Fiind o mașină creată doar pentru a fi condusă pe circuite, interiorul noului KC23 este specific unei mașini de competiție. Vorbim aici de comenzi specifice unei astfel de mașini, cu numeroase butoane pe volan și în consola centrală, precum și de scaune speciale cu suport lateral pronunțat. Instrumentarul digital oferă toate detaliile specifice unei mașini de curse, iar aici putem vedea inclusiv un roll-cage.

Noul Ferrari KC23 este propulsat de un motor V8 de 3.9 litri bi-turbo, însă constructorul italian nu a precizat cât de puternic este acesta. Ca o comparație, același motor se regăsește și la modelul 488 GT3 Evo, acolo unde dezvoltă 600 de cai putere și un cuplu de 700 Nm.

Înainte ca noul exemplar unic să fie livrat, Ferrari KC23 va putea fi văzut în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood.

via Ferrari

Comentarii (3)

  • Ionut A.
    La prima vedere, cu articolul in lista, si deci poza mica, am avut impresia ca vad Ford GT90.
    0 2
  • Mircea Badea
    astia sunt nebuni? cum adica cu mercur?!
    1 1
  • Mai e cineva din era "surprizelor" de la guma Turbo pe aici? Ati avut-o pe DeTomaso Pantera prin teanc? Puteam sa jur ca acest Ferrari este, sau asa ar arata / ar trebui sa arate acel model reinventat/redesenat in epoca actuala! Si nu ma poate convinge nimeni ca n-ar fi asa... :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru