Noul Ferrari SP-8 este un model unicat, creat pentru un client din Taiwan

de Tiberiu Safta
Marti, 24.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a publicat imagini oficiale cu noul SP-8, un model unicat creat special pentru un client din Taiwan. Noul model este bazat pe F8 Spider și conține și elemente de design inspirate de modele Ferrari mai vechi.

Constructorul italian a prezentat un nou model unicat, botezat SP-8. Acesta a fost creat de către divizia Special Projects a celor de la Ferrari, la cererea unui client norocos din Taiwan. În esență, noul SP-8 este bazat pe modelul de serie Ferrari F8 Spider. Diferențele sunt reprezentate de un design nou al părții frontale și de lipsa unui plafon.

În partea din față, farurile au un design complet original, iar grila prizei de aer a fost realizată cu ajutorul unei imprimante 3D. Jantele au și ele un aspect unic, acestea fiind o reinterpretare modernă a design-ului jantelor legendarului Ferrari F40. Mai mult, parbrizul și evacuările sunt asemănătoare la nivel vizual cu cele văzute la Ferrari 296 GTB, iar partea din spate aduce puternic aminte de modelul Roma.

Caroseria lui Ferrari SP-8 a fost modelată și testată intens cu ajutorul tehnologiei CFD pentru a asigura atât o dinamică extraordinară, cât și un nivel de confort foarte ridicat, în ciuda absenței plafonului.

Bineînțeles, modelul unicat primește și o combinație exclusivă de negru în partea din față și argintiu în zonele laterale și în spate.

Interiorul lui Ferrari SP-8 are un design familiar și în mare parte neschimbat față de modelul de serie pe care se bazează. În schimb, modelul primește un ornament special pentru selectorul de viteze. Mai mult, scaunele, bordul și panourile interioare ale portierelor sunt îmbrăcate în material textil în combinație cu alcantara albastră și cu accente galbene. Chiar și covoarele sunt speciale, deoarece sunt confecționate din twill cu efect irizat.

Motorul modelului unicat este același cu cel văzut la F8 Spider. Astfel, vorbim de o unitate V8 de 3.9 litri bi-turbo care dezvoltă 720 de cai putere și un cuplu de 770 Nm. Ferrari nu a divulgat performanțele noului model unicat.

Noul Ferrari SP-8 este expus deja în cadrul circuitului de la Mugello din Italia, acolo unde va putea fi văzut până în 30 octombrie. Înainte ca modelul să fie livrat clientului din Taiwan, SP-8 va putea fi admirat și în cadrul Muzeului Ferrari de la Maranello, din 16 noiembrie 2023 până în martie 2024.

via Ferrari

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    aiureala termica..
    1 4
  • Firerarri
    Asa ar trebui sa arate toate Ferrari, nu doar unicat.
    Masinile de serie sunt urate cu spume (
    Roma, 296, f8, sf90), si asta cu gust e facut ca sa ceara meleoanele de la cocalarii care vor sa se simte ei mandri si sa dea peste nas la alti bogatani cu al lor unicat.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru