Noul Ferrari SP51: exemplar unicat bazat pe 812 GTS

de Tiberiu Safta
Joi, 29.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a lansat un nou model unicat, bazat pe modelul 812 GTS. Noul model este botezat SP51 și este un roadster exclusivist cu un motor V12 de 789 de cai putere.

Constructorul italian de mașini sport a dezvăluit un nou exemplar unicat, bazat pe un model de serie existent. Noul model se numește SP51 și este un roadster bazat pe modelul 812 GTS.

Față de modelul de serie, SP51 aduce câteva modificări estetice distincte. De exemplu, farurile au fost redesenate și sunt mai mici față de cele văzute la 812 GTS. Stopurile au, de asemenea, un design ușor diferit, iar grila are dimensiuni mai mari și relevă mai multe elemente ale caroseriei confecționate din fibră de carbon.

În zona aripilor față găsim elemente aerodinamice din fibră de carbon, iar zona de protecție din spatele ocupanților este, de asemenea, construită din fibră de carbon. Evident, trebuie menționată și vopseaua roșie specială Rosso Passionale cu o dungă albastră în combinație cu accente albe.

Scaunele sunt vopsite în culoarea exteriorului și conțin cusături albastre și albe. Consola centrală este, de asemenea, vopsită în roșu, iar direct în spate remarcăm dunga exterioară albastră cu alb.

Bineînțeles, scaunele sunt îmbrăcate în alcantara, iar vopseaua mașinii unicate este inspirată de modelul Ferrari 410 S din 1955.

Fiind bazat pe modelul 812 GTS, noul SP51 are un motor V12 aspirat natural, de 6.5 litri. Acesta dezvoltă 789 de cai putere, iar mașina atinge o viteză maximă de 340 km/h.

Exemplarul unicat Ferrari SP51 a fost deja vândut unui colecționar din Taiwan. Constructorul de la Maranello nu a dezvăluit, însă, prețul modelului.

via Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru