Noul Ford E-Tourneo Custom este aici: motor electric de 218 CP și autonomie de 370 de kilometri

de Tiberiu Safta
Marti, 22.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a dezvăluit oficial noua generație electrică a lui Tourneo Custom, botezată E-Tourneo Custom. Noul model aduce un design îmbunătățit și un propulsor electric de 218 CP, care promite o autonomie de 370 de kilometri.

Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a Ovalului Albastru, a prezentat oficial noua generație E-Tourneo Custom. Pentru prima dată, Tourneo Custom primește o versiune pur electrică ce aduce noutăți nu doar la capitolul propulsor, ci și la design și tehnologie.

DESIGN NOU

La exterior avem o parte frontală cu un design diferit față de versiunile cu motoare termice și hibride. Farurile conțin o semnătură luminoasă LED nouă și sunt unite, pentru prima dată, printr-o bandă LED. Evident, fiind un model electric, grila este complet acoperită, însă se pot vedea în continuare forma și detaliile acesteia.

Noutăți găsim și în partea din spate, acolo unde stopurile LED dispun la rândul lor de o semnătură luminoasă nouă. Aceste detalii noi îi oferă noului E-Tourneo Custom un aspect mai robust și mai dinamic.

DOUĂ LINII DE ECHIPARE: TITANIUM ȘI ACTIVE

Noul model va fi disponibil, la momentul lansării, cu două linii de echipare: Titanium și Active. Cea dintâi echipare aduce o notă de design urbană, pe când echiparea Active este destinată ieșirilor în aer liber și aduce un aspect ceva mai robust, mulțumită elementelor de protecție suplimentară prezente la aripi, praguri și la barele de protecție.

Interiorul noului model electric prezintă un design tipic minimalist, cu un volan aplatizat în părțile superioare și inferioare. Aici avem un ecran central tactil de 13 inch, cu sistemul de operare SYNC 4. Acesta este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto în standard. De asemenea, în locul unui instrumentar analog avem un instrumentar digital.

INTERIOR CU 8 LOCURI

Noul E-Tourneo Custom oferă un interior spațios cu locuri pentru 8 persoane și cu scaune amplasate pe 3 rânduri. Scaunele din spate modulabile sunt montate pe șine și pot fi deplasate independent, iar scaunele din al treilea rând sunt fracționabile pe o treime sau pe două treimi.

Printre dotările noul model electric amintim de: un plafon panoramic, uși laterale acționate electric și cu funcție de activare fără mâini, climă automată pe 3 zone, sistem audio B&O cu 14 difuzoare, iluminare ambientală, suport de încărcare wireless și scaune încălzite în față și pe al doilea rând.

AUTONOMIE DE 370 DE KILOMETRI

Propulsorul noului Ford E-Tourneo Custom livrează 218 cai putere cu ajutorul unui singur motor electric. Acesta este alimentat de către o baterie cu o capacitate utilizabilă de 74 de kWh, de unde rezultă o autonomie de maxim 370 de kilometri.

Noul model poate trage un curent de până la 125 de kW la o priză DC, iar bateria poate fi încărcată de la 15% la 80% în 41 de minute.

La o asemenea priză de încărcare rapidă, 5 minute de încărcare echivalează cu o autonomie de 38 de kilometri. Modelul oferă și sistemul Ford Pro Power Onboard cu o priză de 2.3 kW pentru alimentarea altor dispozitive digitale. Ford nu a oferit detalii despre performanțele noului model.

MODEL ASAMBLAT ÎN TURCIA

Modelul nou dispune și de mai multe sisteme de siguranță avansate, precum: cruise control adaptiv cu funcție de centrare pe bandă, asistență la frânarea în marșarier, parcare automată și o cameră cu vedere de 360 de grade. Din 2024 va fi disponibilă și o cheie digitală sub forma unui card de acces.

Noul Ford E-Tourneo Custom va fi produs în Turcia, la uzina Ford Otosan de la Kocaeli. Livrările noului model vor debuta la jumătatea lui 2023.

via Ford

Comentarii (4)

  • Scrooge
    Vrei sa faci 3 zile de surf....vineri, sambata si duminica....cu incarcarile/autonomia...zici merci daca prinzi sambata dupa amiaza.
    4 2
  • Nu ajungi in Murighiol cu caiacul, iar daca ajungi cumva, acolo ramai.
    2 0
  • Enigmatrix
    Ford Mondeo, C.Max, B.Max,Eco,Fiesta,Focus dispar de pe piața europeană.
    De adevăratelea Ford dispare din Europa.Servisarea la ce prezentați o să fie o plăcere maximă.
    3 0
  • Seriff
    Ford dispare din Europa fiindca si-au dat seama ca nu se merita investit in mizeriile astea electrice si ca nu se vor vinde, asa ca vor vinde bine mersi termice in America, Asia, oriunde nu sunt comunistii la putere ca in Europa.
    Exact asta au facut si Mitsubishi, urmeaza Ford si mai mult ca sigur multi altii.
    Trecerea asta fortata pe electrice inseamna FALIMENT pentru producatori.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru