Noul Ford Ranger, disponibil pentru comenzi în Europa: două linii de echipare și motor V6 diesel

de Tiberiu Safta
Marti, 06.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a deschis oficial comenzile pentru noua generație Ranger în Europa. Noul pick-up va fi disponibil în două linii de echipare, Wildtrak și Limited și va dispune de 3 motorizări, printre care și un motor V6 diesel. Livrările noului Ford Ranger vor începe abia anul viitor.

Mai devreme în acest an, Ford a prezentat noua generație Ranger pentru publicul european. Acum, constructorul american a deschis oficial comenzile pentru noul pick-up pe Bătrânul Continent.

La momentul debutului comercial, noul Ford Ranger va fi disponibil în două linii de echipare: Wildtrak și Limited. Cei care aleg echiparea Wildtrak vor primi o serie de accesorii în plus față de echiparea Limited, care sporește caracterul de pick-up de teren al noului model. Astfel, echiparea Wildtrak primește elemente specifice, precum un scut de protecție îmbunătățit și bare pe acoperiș pentru încărcarea cu bagaje.

De asemenea, Ranger Wildtrak va fi oferit cu o caroserie de tip double cab, cu 4 uși. Cei care optează pentru această echipare vor primi scaune îmbrăcate în piele, un volan sport încălzit, iluminare ambientală și un plafon negru. De asemenea, Ranger Wildtrak vine și cu o nuanță de portocaliu exclusivă, Cyber Orange.

Cei care optează pentru echiparea Limited nu vor avea elementele exterioare menționate mai devreme.

În schimb, vor avea un volan din piele încălzit, care conține și materialul special Sensico, dezvoltat de Ford. De asemenea, scaunele lui Ranger Limited vor fi îmbrăcate în piele, în timp ce consola centrală va fi acoperită cu vinil moale la atingere.

Noul Ford Ranger va fi disponibil cu 3 motorizări. Cea mai mică dintre toate este motorul diesel de 2.0 litri EcoBlue, cu o singură turbină, care dezvoltă 170 de cai putere. Există și o versiune mai puternică a acestui motor, care dezvoltă 205 cai putere și dispune de două turbocompresoare. Primul motor poate fi cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte sau la o cutie automată tot cu 6 trepte. Versiunea mai puternică va fi disponibilă doar cu o cutie automată cu 10 trepte.

Cel mai puternic motor este cel V6 de 3.0 litri, și acesta fiind un diesel. Acesta dezvoltă 240 de cai putere și este legat la o cutie de viteze automată cu 10 trepte.

Indiferent de linia de echipare aleasă, Ford Ranger vine cu o listă generoasă de dotări.

Aici putem aminti 6 moduri de conducere: Normal, Eco, Slippery, Mud/Ruts, Sand și Tow Haul. Ultimul mod de conducere este disponibil doar pe exemplarele echipate cu cutie automată.

Clienții vor putea alege între tracțiune cu două roți motrice pe puntea spate sau tracțiune integrală. Printre sistemele de asistență putem aminti de: asistent pre-coliziune, păstrarea benzii, asistent de frânare la mersul cu spatele și monitorizare unghi mort cu sistem cross-traffic alert.

Livrările noului Ford Ranger vor începe în prima parte a anului viitor.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru