Noua Honda ZR-V, un model așteptat și în Europa. A debutat deja în Japonia cu motorul hibrid al lui Civic

de Tiberiu Safta
Joi, 14.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a lansat noul SUV de dimensiuni mici ZR-V pentru piața auto din Japonia. Noul model preia motorul hibrid de la noua generație Civic e:HEV, iar SUV-ul va ajunge în Europa în 2023.

Honda a dezvăluit, oficial, noul ZR-V pentru piața din Japonia. Noul model este identic la exterior cu actualul HR-V de specificație nord-americană, iar SUV-ul va ajunge și pe continentul nostru în 2023.

Față de specificația americană, noul ZR-V pentru Japonia are câteva modificări estetice minore. Primul lucru care iese în evidență este grila, care aduce aminte de Maserati. Inclusiv bara față a fost sculptată diferit, iar designul lui ZR-V are o notă sportivă, mulțumită unui eleron spate, elemente de protecție vopsite în culoarea caroseriei și a unei evacuări duble.

Interiorul este aproape identic cu cel văzut la HR-V pentru America de Nord, cu excepția consolei centrale. Maneta pentru cutia de viteze automată a fost înlocuită cu butoane. De asemenea, avem un instrumentar digital, ecran central pentru sistemul multimedia și tapițerie de culoare vișinie.

Cea mai mare diferență față de HR-V pentru piața americană se află sub capotă. Noul ZR-V preia același propulsor de 2.0 litri hibrid de la noul Civic e:HEV, de 183 de cai putere.

De asemenea, va fi disponibil și un motor convențional pe benzină de 1.5 litri. Ambele motorizări sunt cuplate la o cutie de viteze CVT și la un sistem de tracțiune integrală.

Deocamdată, Honda nu a publicat toate informațiile tehnice despre noul model. Noul ZR-V va ajunge și în Europa, în 2023.

via Honda

Comentarii (7)

  • Chiar interesant, interiorul e un mix intre Nissan Juke, Mazda 3 si Ford Mustang. Posibil sa canibalizeze un pic din vanzarile CRV, vom vedea cum se pozitioneaza dpdv pret. Il astept la test drive.

    Cred ca este raspunsul Honda la fenomenul RAV4, iar noul CRV sa fie impins spre teritoriul Highlander.
    2 7
  • Penibil exteriorul. Copie cam 80%dupa Kuga si chiar nu era un model de copiat . Si Kuga si asta ma duc cu gandul la un design amarat si insipid.
    6 1
  • Hannibal
    Grila e cam sinistră (mi-a adus aminte de Hannibal Lecter).
    11 5
  • M-aș fi așteptat la un HR-V cu motor de 2L, merge și ZR-V.
    4 1
  • Adrian
    Astia prin Europa se chinuie sa ascunda, sa elimine evacuarile de noxe, iar japonezii baga 2. Mari. Pai se poate mai chiar voi, pionierii hibridului si ai salvarii planetei? Of of of...
    1 7
  • ai grija sa nu te omoare noxele. Sau sa-ti omoare planeta.
    Gizăs, multi indoctrinati mai sunt pe lumea asta...
    11 6
  • @Adrian
    Problema NOx este rezolvată de catalizatoare, motoarele diesel fiind cele cu adevărat relevante.
    De la Euro 5 în sus vorbiți vorbe de trotinetiști fără noimă.
    Dacă voi credeți că vor dispărea bunicile euro 1-4 pentru că proprietarii vor opta pentru electrice de 60k înseamnă că funcționați pe etanol.
    16 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru