Noul Hyundai Santa Fe aduce un design complet nou și un ecran curbat

de Tiberiu Safta
Marti, 18.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a publicat primele imagini oficiale cu noua generație Santa Fe. Noul model primește un design complet diferit față de generațiile anterioare, atât la exterior cât și la interior.

Constructorul sud-coreean a dezvăluit oficial cea de-a cincea generație a emblematicului SUV Santa Fe. Noua generație aduce un design complet revizuit al caroseriei, astfel încât modelul de teren renunță la aspectul rotund în favoarea unuia pătrățos.

Noul limbaj de design al lui Santa Fe ne oferă o primă impresie despre cum vor putea să arate și alte viitoare modele din gama constructorului asiatic. Față de generația precedentă, noul Santa Fe a crescut în dimensiuni, având chiar și un ampatament mai lung. Deocamdată, Hyundai nu a dezvăluit dimensiunile exacte ale noului model.

Partea frontală a noului Santa Fe este dominată de farurile LED cu o semnătură luminoasă desenată în forma literei H. Bineînțeles, așa cum se poartă, farurile sunt unite și printr-o bandă LED. Tot aici putem observa și aripile evazate și cu accente negre pentru a scoate în evidență caracterul robust al noului model.

În partea din spate avem un design care este garantat să genereze opinii diferite.

Aici avem stopuri LED amplasate foarte jos și care se preling până aproape de aripile din spate și care păstrează aceeași semnătură luminoasă sub forma literei H. Tot aici putem vedea și sigla Hyundai, iar mai jos avem și inscripția cu numele modelului. Exteriorul este completat de jante de 21 de inch.

Același limbaj de design se regăsește și în habitaclu, acolo unde avem un ecran curbat pentru instrumentarul digital și sistemul multimedia. De asemenea, noul Santa Fe primește și un ecran separat pentru comenzile de reglare a temperaturii, însă aici avem și câteva butoane fizice pentru funcțiile importante ale mașinii.

O noutate adusă de Hyundai Santa Fe este tava de încărcare wireless din consola centrală, care poate să încarce două smartphone-uri în același timp. Noul model va avea 3 rânduri de scaune, iar aici putem remarca și utilizarea unor materiale sustenabile. De exemplu, covoarele, capitonajul plafonului și spătarele scaunelor din al doilea și al treilea rând conțin plastic reciclat.

Deocamdată, Hyundai nu a dezvăluit nicio informație tehnică despre motorizările noului model.

Aceste informații urmează să le aflăm abia luna viitoare, atunci când va avea loc debutul public al noii generații Santa Fe.

via Hyundai

Comentarii (14)

  • Fata seamana cu Rangeroverul de acum 3 generatii iar spatele duce a Escalade concubinat cu Ssangyong Muso sau ceva pe acolo.
    Foarte ciudat spate.
    Oricum H-K sunt campioni la a-si sabota orice tentativa de identitate vizuala intre generatii.
    27 2
  • Ce hidos
    13 4
  • Când am văzut fața chiar am zis un ”Uau” sincer. Linii curate, design drept, neobositor față de multele muchii ale mașinilor de azi. Apoi am văzut spatele... care nu e dezastru, dar nici frumos nu prea. Oricum, Hyundai schimbă drastic designul de la o generație la alta.
    14 1
  • Mie imi place, si imi place f mult. Bravo Hyundai! Compania asta ma uimeste de cativa ani incoace, cam cu fiecare model nou. Tucson e un esec de design din ce ma priveste, dar e o parere personala, normal. Insa in 85% din cazuri, reusesc lucruri extraordinare.
    Sunt demonstratia in viata reala a indemnului "Fake it until you make it"
    6 11
  • Fata frumoasa, interior simplu si elegant. Spatele... fereasca toti sfintii ce-o fi fost in mintea lor...
    14 1
  • Din fata muzeu, iar din spate weceu.. asa ceva.. fereasca..
    14 2
  • Ionut A.
    Restomod frumos pt un Range Rover din anii 90
    La propriu, asta am zis ca este un proiect realizat de niste studenti pt brandul britanic.
    N-are nici un dumnezeu cu hyundai, dar nah coreeni sunt pilaf la design, fac numai ciudatenii in ultimii ani, chestii din alea de tip "attention whore" look at me! look at me! Si fara pic de bun gust.
    6 1
  • range rover varianta coreana
    4 0
  • Se vede clar că e destinat americanilor. Atât de mare, să intre orice matahală consumatoare de burgeri cu tot calabalâcul aferent. E drept și țara e un continent. Să fie la ei. În Europa va fi raritate, deși numărul celor care visează la așa ceva crește simțitor.
    3 0
  • Seriff
    @Mana-rece-suflet-cald, da, va fi o raritate la noi, adevarul e ca lumea nu vrea SUV-uri, de-aia e plin de RANGE ROVER, X6, Q8 etc.
    6 0
  • Andrei
    Snobismul are multe fețe. Unii își iau mașini supradimensionate știind bine că sunt împractice pe drumurile lor. Dar asta le scoate și mai mult în evidență.

    In Marea Britanie sunt foarte multe drumuri înguste. Foarte înguste. Și nu e nicio surpriză sa vezi Range Rovers pe ele. Bine, surprize neplăcute pentru cei de pe contrasens.
    1 1
  • Florian
    Aștept restilizarea!
    1 0
  • Oricât as vrea să îi dau pace… spatele este din alt film, in afară de dulap pe roti, nu vad alta comparație. Așteptăm back-lift-ul… ;)
    Păcat… mi-a plăcut tot timpul SantaFe-ul si era cât pe ce la un moment dat sa iau una.
    0 0
  • Fata, profil si interior TOP
    Spatele ... fuckmylife
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru