Noul Jaguar I-Pace, primul SUV electric al englezilor, va debuta în septembrie, la Salonul de la Frankfurt

de Bogdan Mirică
Vineri, 21.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar se va folosi de ediția din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt pentru a dezvălui versiunea de serie a conceptului I-Pace, primul său SUV electric.

După succesul obținut cu actualul F-Pace, primul SUV din istoria companiei, Jaguar mai pregătește o premieră. Este vorba despre versiunea electrică a acestuia, gândită ca un model separat și anticipată deja de conceptul I-Pace.

Numele va fi folosit și pe modelul de serie, debutul acestuia fiind așteptat în toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, programat în luna septembrie. Versiunea de serie se va inspira în proporție de 80% din conceptul I-Pace, după cum afirma în trecut Ian Callum, directorul de design Jaguar.

Mașina va fi bazată pe o arhitectură complet nouă, dedicată mașinilor electrice. Aceasta va oferi mai mult spațiu, având în vedere că lipsesc motorul și cutia de viteze. Locul acestor elemente convenționale va fi luat de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare axă, a căror putere va ajunge la 400 de cai. Bateria de 90 kWh va asigura o autonomie de peste 350 de kilometri.

Jaguar estimează că viitorul I-Pace va fi cu 10-15% mai scump decât versiunea convențională a SUV-ului F-Pace.

Interesul pentru SUV-ul electric a atras deja o serie de comenzi, Jaguar afirmnd că poate prelua deja astfel de cereri de la clienții care își doresc să fie printre primii care parchează mașina electrică în garajul lor. 

via autoexpress

Comentarii (1)

  • de ce nu o baterie dubla?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru