Noul Lamborghini Revuelto Opera Unica: aplicarea vopselei a durat 435 de ore

de Tiberiu Safta
Joi, 07.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a prezentat oficial noul Revuelto Opera Unica, un exemplar unicat care marchează 60 de ani de la debutul primului model al mărcii italiene. Noul exemplar are o vopsea specială, a cărei aplicare pe mașină a durat 435 de ore.

Anul 2023 este unul aniversar pentru Lamborghini. În urmă cu 60 de ani, compania italiană care fusese anterior cunoscută pentru tractoarele sale, a lansat primul său model exotic, creat pentru a concura cu rivalii de la Ferrari. Mai devreme în acest an am făcut cunoștință cu noul Lamborghini Revuelto, urmașul hibrid al lui Aventador.

Înainte de finalul anului, constructorul din Sant’Agata Bolognese a pregătit un exemplar unicat pentru noul model. Mai exact, este vorba despre Revuelto Opera Unica, un exemplar special care marchează cei 60 de ani de la debutul primului Lamborghini. Față de orice alt exemplar, noul Revuelto Opera Unica primește o vopsea cu totul specială atât la exterior, cât și în interior.

Astfel, partea din față a mașinii este vopsită în mov, în timp ce cealaltă jumătate este vopsită în negru. Peste aceste culori principale sunt aplicate numeroase accente și desene cu nuanțe diferite, menite să scoată în evidență design-ul agresiv al noului supercar italian.

Aceeași vopsea se regăsește și în habitaclu, acolo unde sunt prezente mai multe accente mov în contrast cu negru, dar și desene cu diferite motive artistice și culori amplasate în mai multe zone, cum ar fi pe panourile portierelor, în consola centrală și în scaune.

Lamborghini spune despre noua vopsea că este aplicată manual, iar procesul de aplicare a durat în total 435 de ore pentru exterior. Alte 220 de ore au fost necesare pentru aplicarea aceleiași vopsele în habitaclu.

La nivel tehnic, Revuelto Opera Unica nu diferă cu nimic față de un exemplar obișnuit. Și acesta este propulsat de motorul V12 hibrid de 6.5 litri care dezvoltă 1015 cai putere, cuplat la o cutie automată cu 8 trepte. Noul Lamborghini Revuelto atinge 100 de km/h în 2.5 secunde și o viteză maximă de 350 de km/h.

Noul exemplar unicat al lui Revuelto nu este de vânzare. Acesta este expus în cadrul expoziției Art Basel din Miami.

via Lamborghini

Comentarii (1)

  • oricine
    Opera de artă nu este doar vopseaua, ca un fel de tablou a super renașterii italiene ci combinația cu perfecțiunea tehnică a unei supremașini.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru