Noul Lexus LBX a ajuns în România: disponibil de la 38.200 de euro

de Alexandru Monenciu
Joi, 18.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Lexus LBX, cel mai mic model din portofoliul niponilor, a ajuns în România. SUV-ul a fost prezentat în cadrul unui eveniment special, la care am luat și noi parte. Prețurile pornesc de la 38.200 de euro cu TVA inclus.

Noul LBX este cel mai mic model Lexus de până acum. SUV-ul nipon a ajuns în România și a fost prezentat în cadrul unui eveniment special la care am luat și noi parte.

Vorbim despre un crossover compact, care respectă principiile limbajului de design Lexus Next Chapter Design. Printre principalele atracții regăsim grila trapezoidală, farurile subțiri și jantele cu diametrul de 18 inch.

Una dintre premierele marcate de noul Lexus LBX este prezența așa numitelor atmosfere, care înlocuiesc echipările convenționale. Acestea sunt 4 la număr și sunt denumite Elegant, Relax, Emotion și Cool.

Modelul de top este denumit Original Edition și va fi replicat în doar 2.000 de exemplare la nivel european. Este bazat pe atmosfera LBX Cool și propune o caroserie bi-tone, jante de 18 inch finisate în negru mat, tapițerie din piele sintetică, accente roșii și cusături contrastante.

Instrumentarul de bord digital integrează un ecran de 7 sau de 12.3 inch, în funcție de atmosfera bifată, iar display-ul central al sistemului multimedia are 9.8 inch.

Motorizarea este una hibrid, cu propulsor de 1.5 litri pe benzină.

Lexus LBX oferă 136 de cai putere și 185 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 9.2 secunde. Versiunea cu tracțiune integrală ajunge la 100 de km/h în 9.6 secunde.

Noul Lexus LBX este disponibil în România, iar prețurile pornesc de la 38.227 de euro, cu TVA inclus.

via Lexus

Comentarii (5)

  • oricine
    Un yaris cross mai elegant. Ce nu înțeleg încă japonezii este că premium nu înseamnă numai eleganță și calitate ci și performanțe net superioare din moment ce ai tupeul să ceri prețul aproape dublu pentru același vis de tablă vopsită.
    6 1
  • @oricine
    Vor fi suficienti musterii emancipati si inteligenti, care au bani.
    Exemplu. Pe o strada din apropiere are cineva un Lexus UX cu numarul B---LUX.
    Intelegeti?
    3 1
  • Nu sunt sanatosi la cap cu preturile astea.. 98 cai la 47k pret lista, o sa se vanda ca painea calda... Are un motor in 3 pistoane care zic eu ca e OK, dar totusi, e prea puturoasa masina
    1 1
  • Trilulilu
    Mai bine o Puma la jumătate de preț
    4 0
  • Lexmark
    @Bica
    Nu prea te sti cu cifrele, este?
    Eu iti recomand sa te exprimi in emoticoane, poate iti e mai usor asa...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru