Noul Lotus Evija Fittipaldi: producție limitată și aluminiu reciclat dintr-un monopost de F1

de Alexandru Monenciu
Vineri, 14.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a publicat primele imagini și informații despre noua ediție specială Evija Fittipaldi. Producția este limitată la doar 8 exemplare și, deloc surprinzător, toate au fost deja vândute.

În 1972, legendarul pilot brazilian Emerson Fittipaldi și britanicii de la Lotus au scris istorie. La volanul monopostului Type 72, Fittipaldi a câștigat 5 din cele 11 etape ale sezonului, iar la final a ridicat deasupra capului atât trofeul de campion mondial la piloți cât și pe cel de la constructori.

Acum, 50 de ani mai târziu, Lotus marchează momentul cu o ediție specială a modelului Evija. Denumită sugestiv Evija Fittipaldi, aceasta va fi replicată în doar 8 exemplare, toate fiind deja vândute.

Noul Lotus Evija Fittipaldi are destule detalii care fac trimitere la performanța din 1972, inclusiv grafica neagră-aurie și numărul 8 pe montantul B.

Semnătura marelui Emerson Fittipaldi este brodată pe bord, iar tapițeria din piele neagră și cusăturile aurii creează un echilibru între exterior și interior. De asemenea, o serie de accente aurii pot fi regăsite la nivelul mai multor elemente, inclusiv a pedalelor.

Fără îndoială cea mai evidentă trimitere la momentul 1972 este butonul rotativ de pe consola centrală.

Acesta a fost confecționat manual utilizând aluminiu reciclat din monopostul Type 72 pilotat de Fittipaldi.

Ediția specială Lotus Evija Fittipaldi are aceleași performanțe ca un exemplar standard. Asta înseamnă că cele 4 motoare electrice dezvoltă în continuare peste 2.000 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în mai puțin de 3 secunde.

Cu o singură încărcare, Evija poate parcurge puțin peste 400 de kilometri.

via Lotus

Comentarii (1)

  • Lotus Evija se produce din 07.2019 și de abia acum aflu de el (vina mea). În schimb știri despre Rimac apar în fiecare lună (bravo lor) de credeam că-i cea mai tare electrică. Dar se pare că nu este.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru