Noul Mazda CX-60 PHEV, debut european în martie. Motor hibrid cu peste 300 de cai putere

de Tiberiu Safta
Marti, 08.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez a anunțat că noul SUV de dimensiuni mari CX-60 PHEV va fi dezvăluit oficial în data de 8 martie. Mașina va avea un propulsor hibrid, cu încărcare la priză, și va dezvolta peste 300 de cai putere.

Mazda se pregătește să lanseze, din acest an, o nouă gamă de SUV-uri de dimensiuni mari. Primul dintre acestea poartă numele CX-60 PHEV și va fi dezvăluit publicului în 8 martie.

Așa cum reiese chiar din numele său, noul CX-60 PHEV va avea un propulsor hibrid cu încărcare la priză. Agregatul va fi compus dintr-un motor termic de 2.5 litri, cu patru cilindri în linie, și un motor electric. Astfel, propulsorul lui CX-60 PHEV promite să dezvolte peste 300 de cai putere. Mazda nu a oferit mai multe detalii cu privire la performanțe și la autonomia electrică.

În viitorul apropiat, lui CX-60 PHEV i se va alătura pe piața din Europa și modelul CX-80. Acesta va avea trei rânduri de scaune și, cel mai probabil, va beneficia și el de un propulsor hibrid. Pe lângă cele două modele, marca japoneză va completa gama de SUV-uri de dimensiuni mari cu viitoarele modele CX-70 și CX-90.

Mazda nu a oferit detalii cu privire la prețuri.

via Mazda

Comentarii (3)

  • Edikkk
    300 de cai, aruncaţi acolo fără să spună absolut nimic de range full electric...

    30 km? WLTP? real 15 km?

    Mda
    2 17
  • MACAR O ZI, UNA sa fii lasat lu Tonale ca si cap de afis pe site-ul vostru... dar nu, a trebuit neaparat in clipa urmatoare sa trantiti mzd-ul...
    7 7
  • netam-nissan
    E sigur în ea mățăraia PHEV 2.5 de 306 cai de la Toyota RAV4.
    Bună nici vorbă deși scumpă dar cam adio originalitate Mazda.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru