Noul Mercedes-AMG GLC: motoare de 2.0 litri hibride, cu până la 680 CP

de Alexandru Monenciu
Marti, 18.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul Mercedes-AMG GLC. SUV-ul va fi disponibil în două versiuni, ambele având la bază un motor de 2.0 litri hibrid.

A venit momentul să facem cunoștință cu noul Mercedes-AMG GLC, dar începem cu o veste mai puțin bună: SUV-ul german poate fi comandat în două versiuni, GLC 45 și GLC 63 S E Performance, ambele fiind echipate cu motoare de 2.0 litri hibrid.

Așadar, fără V6 sau V8 pentru noul Mercedes-AMG GLC. Vestea bună este, însă, că SUV-ul german oferă mai multă putere decât înainte.

Din punct de vedere estetic, avem grila Panamericana, specifică modelelor AMG, jante de 19 sau 20 de inch în standard (în funcție de versiunea aleasă), patru terminații pentru sistemul de evacuare, în cazul lui GLC 63, tapițerie din piele Nappa, scaune sport și o serie de pachete, inclusiv Night și Carbon.

În primul an de la debut, Mercedes-AMG GLC va putea fi comandat și într-o vesiune specială Edition 1. Paleta de culori include două nuanțe (Gri Graphite Magno și Argintiu High-Tech Magno), iar etrierele sunt vopsite în galben.

Centurile de siguranță sunt tot galbene, aceeași culoare fiind utilizată și pentru cusăturile contrastante de la interior.

DOUĂ VERSIUNI, AMBELE ECHIPATE CU MOTOARE DE 2.0 LITRI

Mercedes-AMG GLC 43 vine echipat cu un motor de 2.0 litri, mild-hybrid, care dezvoltă 421 CP și 500 Nm.

În anumite condiții, sistemul plusează cu 14 CP.

În aceste condiții, SUV-ul atinge 100 de km/h în 4.8 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Sistemul plug-in hybrid al lui Mercedes-AMG GLC 63 S E Performance este bazat tot pe motorul de 2.0 litri, cu patru cilindri. Numai că cine bifează această versiune va dispune de 680 CP și 1.020 Nm.

Suta de kilometri pe oră este atinsă în 3.5 secunde, iar viteza de top este limitată la 275 km/h. Tracțiunea integrală AMG Performance 4Matic+ este standard în cazul său.

Din pachet mai face parte o baterie de 6.1 kWh care promite până la 12 kilometri autonomie în modul pur electric. În versiunea GLC 63 S E Performance, SUV-ul german are o masă proprie de 2.235 kilograme.

Indiferent de alegerea făcută, Mercedes-AMG GLC vine echipat, în standard, cu sistem de direcție integrală și cu pachetul AMG Ride Control.

via Mercedes-AMG

Comentarii (2)

  • AMG cu motor de 2l. LOL
    Nici macar pe A-class era o gluma proasta sa razi de ciumpalacii care au cumparat asa ceva.
    Un AMG cu v8 sau hai v6 pt ceva micut ca un A class, dar sa pui tiriplisca de 2l cum are orice golf, pai escuse-moi, te pipi pe el de AMG.
    Un Renault Megane 2 RS tunat la 400cp e aceeasi chestie. Pana si Ford Focus RS are motor mai mare (o idee)
    Dar nah, FOAMEA e mare, tre sa acaparam cat mai multi prostanaci cu sigla sa se simta mandri cand platesc niste sume aberante.
    Intre timp un model y le da clasa la al lor AMG lor cu motor de trotineta (cum radeau in anii precedenti)
    1 2
  • Mircea Badea
    cred ca puterea aia e doar pt cateva secunde. si nu puteau sa ii puna o baterie dubla macar?

    iar utilitatea acestor dulapuri e sa blocheze strazile si parcarile, altceva nu faci cu mizeriile astea de carucioare suspendate. sa le taxeze mai repede!
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru