Noul Mercedes-AMG GT2 Pro, o mașină de curse de 749 CP și preț de 479.000 de euro

de Tiberiu Safta
Vineri, 03.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG a lansat oficial noul AMG GT2 Pro, o mașină creată special pentru circuit. Noul model este disponibil cu un motor V8 de 749 de cai putere, iar prețul fiecărui exemplar este de 479.000 de euro.

Constructorul german a lansat un nou model destinat pasionaților de motorsport, bazat pe AMG GT. Concret, este vorba despre noul Mercedes-AMG GT2 Pro, o mașină creată special pentru circuit și care poate fi cumpărată de persoane fizice.

Noul model este bazat pe versiunea Mercedes-AMG GT2, o mașină creată special pentru competițiile sub egida regulamentului internațional GT2. Versiunea Pro primește, pe lângă toate modificările necesare unei mașini de curse din această categorie, și un sistem Push2Pass, care oferă mai multă putere pentru o perioadă limitată.

De altfel, sub capota lui Mercedes-AMG GT2 Pro se află un motor V8 bi-turbo de 4.0 litri care dezvoltă 707 cai putere. Cu sistemul Push2Pass activat, puterea motorului crește temporar la 749 de cai putere. Motorul este cuplat la o cutie de viteze secvențială cu 6 trepte, iar puterea este transmisă către roțile din spate. Mercedes-AMG nu a dezvăluit performanțele noului model.

Mai mult, noul AMG GT2 Pro primește o suspensie nouă cu amortizoare reglabile în 4 direcții.

Prin comparație, versiunea AMG GT2 beneficiază de amortizoare reglabile în doar 3 direcții. Toate exemplarele AMG GT2 Pro sunt vopsite într-o nuanță de gri mat cu accente negre și verzui. Evident, fiind o mașină de curse, cele mai multe elemente ale caroseriei sunt create din fibră de carbon. Modelul primește și jante de 18 inch încălțate în anvelope slick.

Habitaclul este modificat corespunzător, cu elemente din fibră de carbon, comenzi speciale și un volan inspirat de monoposturi. O dotare neobișnuită pentru AMG GT2 Pro este un aer condiționat. Modelul mai primește o celulă de siguranță din fibră de carbon, centuri cu 5 puncte de prindere, plase de siguranță, un extinctor și o trapă de extracție a pilotului prezentă în zona plafonului.

Clienții acestui model pot alege și câteva dotări opționale. De exemplu, modelul poate fi dotat cu încă o celulă de siguranță pentru un pasager. Alte dotări includ sisteme de răcire pentru scaune și căști, precum și un sistem de băut apă.

Tot opțional, clienții noului GT2 Pro pot să se programeze la sesiuni de instructaj prin alegerea unui pilot din cadrul Mercedes-AMG.

În afară de aceste dotări opționale, posesorii lui AMG GT2 Pro mai primesc un combinezon Puma, mânuși, pantofi speciali și o cască Bell cu un desen special.

Mercedes-AMG nu a precizat câte exemplare ale noului GT2 Pro vor fi construite. Cert este că fiecare dintre acestea va costa 479.000 de euro.

via Mercedes-AMG

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    la banii astia sa umble cu un cheat penibil de 50 de cai?
    ps: tot uratica e..
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru