Noul Mercedes-Benz CLA facelift debutează cu motoare electrificate și două versiuni AMG

de Tiberiu Safta
Joi, 19.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a prezentat oficial noul CLA facelift, care aduce un design revizuit al modelului compact, precum și motorizări noi, electrificate. Alături de acestea, noul CLA primește mai mult echipament în dotarea standard, iar modelul este disponibil și în două versiuni de performanță AMG.

Constructorul german a lansat oficial noul CLA facelift, o actualizare adusă modelului introdus în 2019. Noul model aduce un design ușor revizuit, concentrat mai mult pe sportivitate. Alături de asta, noul CLA facelift este acum mai generos cu dotările chiar și în liniile de echipare de bază, iar modelul compact primește și câteva motorizări noi, electrificate.

DESIGN REVIZUIT, FARURI LED ÎN PACHETUL STANDARD

Față de vechiul model, noutățile de design pot fi văzute în partea din față, acolo unde grila are un design nou, iar farurile LED High Performance, oferite în pachetul standard pentru prima dată, dispun de o semnătură luminoasă nouă.

Asemenea actualizări se regăsesc și în partea din spate, acolo unde bara conține un difuzor nou, cu un aspect mai agresiv, un lucru ce sporește caracterul sportiv al noului CLA facelift. De asemenea, stopurile LED au și acestea o semnătură luminoasă nouă.

PALETĂ ÎMBOGĂȚITĂ DE CULORI

O altă noutate aici este reprezentată și de o paletă îmbogățită de culori, cu două nuanțe de albastru noi: Hyper Blue și Spectral Blue. În echiparea de bază, Mercedes-Benz CLA facelfit este dotat cu jante de 17 inch vopsite în negru lucios. Pentru noul model, Mercedes introduce 3 jante cu un design nou, iar cele mai mari dintre acestea măsoară 19 inch.

SCAUNE ÎMBRĂCATE ÎN PIELE ARTICO

Noutăți avem și la interior, acolo unde scaunele sunt îmbrăcate în piele sintetică neagră ARTICO în echiparea standard și conțin și elemente brodate. În echiparea standard, scaunele pot fi vopsite în negru sau în gri, în timp ce în echiparea intermediară Progressive, acestea pot fi vopsite și într-o nuanță de bej.

Cei care aleg echiparea de top AMG Line primesc scaune îmbrăcate în piele ARTICO în combinație cu microfibra MICROCUT, iar ele sunt disponibile în 5 culori: negru, maro, gri, negru în combinație cu gri și roșu în combinație cu negru.

În echiparea standard, volanul este îmbrăcat în piele Nappa. Opțional, clienții pot opta și pentru un volan cu un design diferit, ce poate fi îmbrăcat în piele sintetică ARTICO. De asemenea, elementele de decor din habitaclu au un aspect de carbon, iar aici sunt prezente și ornamente din lemn și microfibră MICROCUT maro.

MAI MULTE DOTĂRI ÎN ECHIPAREA STANDARD

Așa cum spuneam, noul Mercedes-Benz CLA facelift propune o listă mai bogată de dotări chiar și în echipările de bază. La interior, de pildă, avem un ecran împărțit în două zone, cu diagonale de 7 inch și de 10.25 de inch. Opțional, ambele zone ale ecranului sunt disponibile simultan cu diagonale de 10.25 de inch.

Echiparea de bază include pachete pentru pornirea și oprirea automată a fazei lungi, o cameră de marșarier și un pachet USB nou. Începând cu echiparea Progressive, clienții primesc și pachetele Parking Package și Mirror Package, precum și pachetul EASY-Pack Tailgate pentru varianta Shooting Brake.

NOUA GENERAȚIE MBUX

Noul Mercedes-Benz CLA dispune de o nouă generație a sistemului multimedia MBUX. Acesta aduce trei stiluri de afișare noi: Classic, Sporty și Discreet. Alături de aceasta, noul sistem aduce și trei moduri noi, Navigation, Assistance și Service, precum și 7 opțiuni pentru alegerea culorii de fundal. Întreg ecranul poate fi personalizat după placul șoferului.

Bineînțeles, noul sistem este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, iar aici avem și un port USB-C suplimentar pentru alimentare. Și că tot vorbeam de porturile USB, toate acestea sunt acum iluminate.

Alături de noul sistem multimedia, Mercedes-Benz CLA facelift aduce și un asistent vocal cu o funcție nouă pentru călătorii, numită Tourguide. Această funcție va putea reda informații interesante despre locul în care șoferul se află la momentul activării funcției și este funcțional, pentru moment, doar în Germania.

PACHET SPORIT DE SIGURANȚĂ

Opțional, Mercedes-Benz CLA poate fi dotat și cu sistemul audio Burmester cu tehnologie Dolby Atmos pentru o acustică 3D.

Noutăți avem și capitolul siguranță, acolo unde CLA facelift vine dotat cu o versiune îmbunătățită a pachetului Driver Assistance Package, alături de un sistem de asistență pentru menținerea benzii, un sistem de parcare automată și o cameră de 360 de grade care poate reda imagini 3D.

MOTORIZĂRI ELECTRIFICATE

Noul Mercedes-Benz CLA facelift aduce o serie de motorizări noi, electrificate. Astfel, avem aici o listă cu 4 motorizări pe benzină microhibride și o motorizare hibridă PHEV. Toate motoarele noului model sunt cuplate la o cutie automată cu 7 sau 8 trepte, iar acestea conțin și un sistem microhibrid de 48 de volți, care oferă un plus de 14 cai putere la plecarea de pe loc.

Mai întâi, avem un motor microhibrid cu 4 cilindri turbo, de 1.3 litri cu două variante de putere: 136 sau 163 de cai putere. Cel mai puternic dintre acestea are un cuplu de 270 Nm și îl ajută pe CLA să atingă 100 de km/h în 8.4 secunde și o viteză maximă de 229 de km/h.

Urmează un motor mai mare, de 2.0 litri, tot cu două variante de putere: 190 sau 224 de cai putere. În cazul celui mai puternic propulsor, acesta oferă un cuplu de 350 Nm și îl ajută pe CLA să atingă 100 de km/h în 6.4 secunde și o viteză maximă de 250 de km/h.

Alături de acestea avem o motorizare hibridă cu încărcare la priză. Puterea motorului electric a crescut până la 109 cai putere, iar bateria poate fi încărcată la prize de 3.7 kW, 11 kW sau 22 de kW. La o priză de încărcare rapidă, bateria poate fi realimentată de la 10% la 80% în 25 de minute.

Partea termică a propulsorului constă într-un motor pe benzină de 1.3 litri, de 163 de cai putere. Cu tot cu sistemul hibrid, întreg ansamblul dezvoltă 218 cai putere și un cuplu de 450 Nm.

În cazul lui CLA Coupe, acesta accelerează de la 0 la 100 de km/h în 7.6 secunde și atinge o viteză maximă de 229 de km/h. Bateria are o capacitate de 15.6 kWh și promite o autonomie de până la 82 de kilometri în modul electric pentru CLA Coupe, respectiv de maxim 80 de kilometri pentru CLA Shooting Brake.

TREI MOTORIZĂRI DIESEL

Bineînțeles, nu lipsesc din dotare nici motorizările diesel. Noul CLA facelift este oferit cu 3 astfel de variante, cu puteri de 116, 150 sau 190 de cai putere de la un motor de 1.95 litri. Cel mai puternic dintre acestea oferă un cuplu de 400 Nm, un timp de accelerație de 7.3 secunde și o viteză maximă de 244 de km/h.

DOUĂ VERSIUNI AMG

Noul Mercedes-Benz CLA facelift primește și două versiuni de performanță AMG: CLA 35 4Matic și CLA 45 4Matic+. Față de versiunile standard ale lui CLA, modelele AMG primesc o grilă diferită, o parte frontală mai agresivă și embleme AMG la exterior. Acestea mai primesc și faruri LED Multibeam, precum și jante de 18 inch în echiparea standard sau de 19 inch, opțional.

La interior avem scaune sport îmbrăcate în piele ARTICO ce pot fi vopsite în negru, gri, maro sau roșu. Volanul specific AMG Performance conține și câteva display-uri mici pentru informații suplimentare.

MOTOARE DE PÂNĂ LA 421 CP

În cazul versiunii CLA 35 4Matic, acesta este echipat cu un motor de 2.0 litri turbo, de 306 cai putere. Cu ajutorul cutiei automate cu 8 trepte și a sistemului de tracțiune integrală, acest model accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4.9 secunde și atinge o viteză maximă de 250 de km/h.

Versiunea CLA 45 4Matic+ primește același motor de 2.0 litri, dar cu o putere mărită la 421 de cai putere. Astfel, acest model are nevoie de 4.1 secunde până atinge 100 de km/h, iar viteza maximă este limitată electronic la 270 de km/h.

EDIȚIE SPECIALĂ AMG STREET STYLE

Această versiune primește și o ediție specială, botezată AMG Street Style. Noua ediție aduce o nuanță de gri exclusivă, alături de o grafică specială AMG și de jante de 19 inch vopsite în negru mat. Alături de acestea, ediția specială este dotată cu pachetele AMG Aerodynamics Package, AMG Night Package I și II, precum și cu un bușon special AMG pentru rezervor.

Scaunele sunt îmbrăcate în piele neagră ce conține cusături portocalii. Aceeași combinație de culori se regăsește și la planșa de bord, alături de cusături speciale cu inscripția „AMG”, iluminare ambientală roșie și covoare speciale cu inscripția „Street Style Edition” și cusături portocalii.

via Mercedes-Benz

Comentarii (3)

  • olteanu
    Urata ca foamea, o masina disporportionata.
    2 6
  • @Olteanu vrei sa zici ca Seria 2 Gran coupe este mult mai frumos dacat asta nu ?
    4 2
  • Aici nu era vorba de Seria 2 Gran Coupe. Dar da, si aia arata dubios.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru