Noul Mercedes-Benz GLC Coupe: versiuni PHEV cu peste 100 km autonomie electrică

de Alexandru Monenciu
Marti, 14.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat primele imagini și informații despre noua generație GLC Coupe. Lista cu noutăți include un interior nou, iar motorizările sunt toate electrificate.

În vara anului trecut, Mercedes-Benz a lansat noua generație a SUV-ului GLC, unul dintre cele mai populare modele din gama producătorului din Stuttgart. Acum a venit momentul să facem cunoștință și cu noul GLC Coupe.

Din punct de vedere al dimensiunilor, noul Mercedes-Benz GLC Coupe este puțin diferit, comparativ cu vechiul model. Spre exemplu, lungimea măsoară 4.763 mm (+ 31 mm), iar înălțimea a crescut și ea cu 5 milimetri. Ecartamentul este și el mai mare.

Lățimea a rămas neschimbată, la 1.890 milimetri. Și coeficientul aerodinamic a fost îmbunătățit: noul model se laudă cu un coeficient Cd de 0.27 (0.30 pentru vechiul GLC Coupe).

MAI MULT SPAȚIU PENTRU BAGAJE

Mulțumită dimensiunilor mai mari, spațiul pentru bagaje a crescut. Volumul portbagajului variază între 390 și 1.490 de litri (+ 90 de litri), în funcție de versiunea aleasă și de poziția scaunelor spate.

Dacă ne referim la designul exterior, noul GLC Coupe a preluat modificările introduse, anul trecut, de GLC.

Avem, printre altele, o parte frontală revizuită, faruri mai înguste, spate ușor retușat și stopuri, de asemenea, mai înguste.

Modificările aduse habitaclului sunt, poate, cele mai notabile. Linia interioară Avantgarde este standard, șoferul are în fața lui un instrumentar de bord digital, cu ecran de 12.3 inch, iar display-ul central măsoară 11.9 inch.

Nu mai trebuie menționat că avem de-a face cu cea mai recentă versiune a sistemului multimedia MBUX.

MOTORIZĂRI ELECTRIFICATE

Propulsorul de 2.0 litri este piesa centrală a gamei de motorizări. Disponibil în versiuni pe benzină și diesel, unitatea vine în compania unui sistem mild-hybrid la 48V. Desigur, clienții au la dispoziție și 3 versiuni plug-in hybrid, bazate pe același agregat de 2.0 litri.

Puterile variază între 197 și 381 de cai putere. În cazul versiunile PHEV, bateria cu o capacitate de 31.2 kWh promite o autonomie pur electrică de peste 100 de kilometri.

Sistemele de asistență au fost și ele îmbunătățite.

Lista include Active Distance Assist Distronic, Active Steering Assist, Traffic Sign Assist, pachetul Parking cu o cameră video la 360 de grade (nou intrată pe listă) și Memory Parking Assist.

Noua generație Mercedes-Benz GLC Coupe va fi disponibilă pe piețele din vestul Europei începând cu luna iulie 2023.

via Mercedes-Benz

Comentarii (8)

  • ... și pleacă de la 57,632 euro pînă la 68,241 euro
    1 1
  • Mircea Badea
    arata ca o rasturnabila...

    si inca se mai permite fabricarea de dizal?!
    2 9
  • Eu nu inteleg cum reusesc "performanta" de a scoate 390 l de portbagaj dintr-o hardughie de 4,76 m ! Este totusi un SUV, fie el si coupe , nu e vreo masina sport sau vreo decapotabila excentrica. Ok, nu te astepti la clienti sa care porcul sau cartofii cu ea , dar la 390 l nici bagajele pt. aeroport s-ar putea sa nu iti incapa , nu mai vorbesc de bagajele pt. o eventuala vacanta cu masina. Nu e un deal braker ,dar consider ca puteau face mult mai mult proiectantii la asemenea dimensiuni.
    7 0
  • Explicatia este foarte simpla: este PHEV, asta inseamna ca o mare parte din portbagaj este ocupat cu bateria. Varianta doar cu motor clasic are un portbagaj de 500 litri.
    4 0
  • Prețurile pe care le spui sunt probabil fără TVA. La orice dealer te duci un GLC Coupe se zbate între 80 și 100 k. Dacă vrei una cheală trebuie să aștepți minim 1 an și îți spun doar prețul probabil că de vândut ți-l vor vinde cu prețul de la anul. 7A2E
    0 0
  • In orice variantă ar fi, PHEV sau motor clasic, cel cu 500 litri, volumul porbagajului, este mic, dacă ne gândim că un Logan 3 are un volum de 528 litri.
    4 0
  • Adrian
    Nu uitati ca la orice masina, volumul portbagajului se calculeaza pana la nivelul plasei acoperitoare, nu pana in tavan.
    1 0
  • Flu flu
    Să-ți iei mașină de 4,7m lungime și să ai 390litri portbagaj
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru