Noul Mini Cooper cu motoare termice a intrat în producție

de Tiberiu Safta
Miercuri, 13.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a anunțat oficial startul producției noii generații Cooper cu motoare termice. Noul model va fi produs la Oxford, în Marea Britanie.

Constructorul britanic a dat startul producției noii versiuni cu motoare termice a lui MINI Cooper. Producția celei de-a patra generații a modelului subcompact va avea loc la uzina mărcii de la Oxford. Între timp, versiunea electrică a lui Mini Cooper este produsă în China, la uzina de la Zhangjiagang.

Noul Mini Cooper cu motoare termice este disponibil în versiunile Cooper C și Cooper S. Prima versiune primește un motor de 156 de cai putere, în timp ce versiunea mai puternică aduce un motor de 204 cai putere. Noul model este disponibil și pe piața din România, cu un preț de pornire de 27.668 de euro.

Încă din 2001, Mini a produs 4.4 milioane de exemplare Cooper în Marea Britanie. Dintre acestea, 150.000 de exemplare au fost reprezentate de versiunea electrică, produsă între 2019 și 2023. Uzina Mini de la Oxford va produce, începând din 2026, două modele electrice noi ale mărcii.

via Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru