Noul Mini Countryman John Cooper Works: cel mai puternic crossover al mărcii

de Tiberiu Safta
Joi, 09.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a dezvăluit oficial noul John Cooper Works Countryman, versiunea de performanță a crossover-ului britanic. Noul model aduce un motor de 300 de cai putere și primește și dotări avansate, precum un sistem de conducere autonomă de nivel 2.

După ce am făcut cunoștință cu noua generație MINI Countryman în septembrie, a venit timpul să asistăm la debutul lui John Cooper Works Countryman. Cu alte cuvinte, aceasta este versiunea de performanță a crossover-ului britanic și aduce o serie de noutăți și dotări specifice.

MOTOR DE 300 DE CAI PUTERE

Printre noutățile importante se numără motorul de 2.0 litri turbo cu 4 cilindri, care dezvoltă 300 de cai putere și un cuplu de 400 Nm. Astfel, noul model de performanță reușește să atingă 100 de km/h în 5.4 secunde, iar viteza maximă este de 250 de km/h. Puterea este transmisă către toate roțile datorită sistemului de tracțiune integrală All4.

Alături de un motor mai potent, noul model primește și o evacuare nouă care amplifică sunetul motorului, precum și un nou sistem de frânare cu etriere vopsite în roșu.

CAROSERIE AERODINAMICĂ

Noul model va putea fi recunoscut ușor datorită unei caroserii cu un design mai sportiv față de versiunea obișnuită a lui Countryman.

De altfel, caroseria lui John Cooper Works Countryman a fost concepută pentru a fi cât mai aerodinamică, de unde rezultă un coeficient aero de numai 0.26. În partea din față este montată o grilă octogonală nouă, iar farurile LED primesc și o semnătură luminoasă nouă cu bare orizontale.

Modelul este vopsit într-o combinație exclusivă de negru și roșu, iar aici avem și sigla JCW cu un design complet nou. Exteriorul este completat de jante de 19 și de 20 de inch.

ECRAN OLED ROTUND

Bineînțeles, la fel ca versiunea obișnuită a lui Countryman, noul model de performanță primește un ecran OLED rotund, precum și pachetul Mini Experience Modes, care schimbă ambianța din habitaclu. Și aici avem aceeași combinație de culori ca la exterior, iar aici mai avem și scaune sport, precum și un bord îmbrăcat într-un material textil confecționat din poliester reciclat.

Noul model vine dotat și cu un sistem de conducere autonomă de nivel 2, precum și cu dotări precum 12 senzori ultrasonici și 4 camere video cu vedere panoramică.

Cu ajutorul sistemului autonom, mașina va putea merge de una singură până la viteze de 60 de km/h.

via Mini

Comentarii (1)

  • nu este cel mai puternic, vechiul countryman jcw avea 306cp și 450nm
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru