Noul Nissan Qashqai 2, prezentat sub camuflaj în fotografii oficiale

de Mircea Meșter
Joi, 31.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua modă a constructorilor auto este prezentarea unor imagini oficiale ale viitoarelor lor modele încă înainte de prezentarea propriu-zisă. Singura problemă: maşina apare camuflată, iar informaţiile adiţionale sunt puţine.

Esential 7 noiembrie este data prezentării viitoarei generaţii Nissan Qashqai.
Cei de la Nissan nu pierd niciun moment înainte de prezentarea celei de-a doua generaţii a lui Nissan Qashqai, care va avea loc în 7 noiembrie. Dacă acum trei zile puteam analiza prima imagine-teaser a viitorului crossover, marca japoneză a publicat astăzi o serie de imagini oficiale cu modelul în timpul testelor de fiabilitate care au loc înaintea lansării sale. Singura problemă: maşina este complet camuflată, astfel că nu putem desluşi foarte clar liniile viitorului Qashqai.

Nissan nu este primul constructor care apelează la această stratagemă de comunicare, cazurile anterioare implicând Ford (cu Focus ST), sau Mercedes-Benz (cu CLA şi A45 AMG). Tonul a fost dat acum şase ani de către Opel, care la acea vreme se pregătea să prezinte Insignia.

Scurtul comunicat care însoţeşte imaginile alăturate nu lasă nici el foarte multe indicii legate de noua generaţii Qashqai: "În procesul de dezvoltare a celei de-a doua generaţii a lui Qashqai, Nissan nu a lăsat nicio pagină neîntoarsă.

Cu mai multă experienţă în zona crossover decât a oricărui rival, Nissan a reuşit să atingă noi repere în ceea ce priveşte tehnologiile de siguranţă activă, confortul şoferului şi rafinamentul", se arată în mesajul de presă publicat de marca niponă. Acesta este completat cu o informaţie deja cunoscută: modelul a fost dezvoltat la Centrul Tehnic European Nissan, aflat în Marea Britanie.

Vă reamintim faptul că cea de-a doua generaţie Qashqai va primi liniile prezentate la Salonul Auto de la Geneva din 2012 de conceptul Hi-Cross, modelul urmând să fie construit pe noua platformă CMF, care găzduieşte de asemenea noul X-Trail, dar şi viitoarele generaţii ale modelelor Renault Laguna, Scenic şi Espace.

Automarket vă va oferi mai multe informaţii despre nopul Nissan Qashqai 2 în momentul prezentării oficiale a fotografiilor de presă ale modelului japonez.

Comentarii (3)

  • Ma intreb ce rost mai are noul X-Trail in gama, daca vor avea proportii asemanatoare (X-Trail putin mai mare) si design asemanator. Ca doua picaturi de ploaie.
    P.S.: Si anul trecut, cand a fost reinnoita masiv gama Dacia, primele poze oficiale cu Logan/Sandero/Stepway, au fost sub camuflaj!
    1 5
  • intrebare
    @lorinczi.thomas

    Oooh esti clarvazator?! De unde stii ce design are Qashqai prin blindajul asta? Sunt crossovere, prietene! E normal ca silueta lui X-Trail sa aduca cu Qashqai. Totusi sunt diferente de dimensiuni importante. X-Trail se vrea mai mult concurent pentru noul Forester, Outlander sau Freelander 2 care clar sunt mai mari decat Qashqai.
    Qashqai e mai apropiat de dimensiuni de Kuga, Yeti sau ix35.
    8 1
  • De cand a aparut Qashqai a fost intr-o clasa a lui proprie.
    Qashqai e un crossover URBAN. Xtrail pe de alta parte a fost un cu totul altfel de "rebel", unul destinat offroadului, iar acum, mai nou e adaptat si drumurilor asfaltate intinse. Da, Qashqai se va preta mai bine in oras decat Xtrail, dar Xtrail va fi mai bun in offroad si pe autostrazi in afara oraselor.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru