Noul Nissan Z Nismo este aici: pachet vizual nou și motor de 420 CP

de Tiberiu Safta
Marti, 01.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit oficial noua versiune de performanță Z Nismo, creată alături de divizia de performanță a mărcii japoneze. Noul model primește o caroserie cu elemente aerodinamice noi și un motor cu putere mărită până la 420 de cai putere.

Au trecut 2 ani de când Nissan Z a fost prezentat pentru prima dată. Acum, modelul sportiv al constructorului nipon este cel mai nou model care primește tratamentul celor de la Nismo, divizia de performanță a celor de la Nissan. Rezultatul este noul Nissan Z Nismo, care aduce, printre altele, un motor mai puternic, un pachet vizual mai agresiv și alte modificări care să-l facă pe noul model de performanță să fie mai rapid inclusiv în viraje.

Noul Z Nismo va putea fi ușor distins datorită unui pachet vizual nou la exterior. Acesta cuprinde un spoiler față mai mare, alături de o priză de aer mai lată integrată în bara de protecție. Tot aici putem vedea și praguri laterale noi, mai agresive, iar în partea din spate, Z Nismo primește un eleron nou, mai lat și mai înalt pentru o forță de apăsare mai mare.

Sub capotă regăsim același motor V6 bi-turbo de 3.0 litri ca la versiunea Z obișnuită. Pentru noul Z Nismo, motorul livrează acum 420 de cai putere, un plus de 20 de cai putere față de versiunea standard, precum și un cuplu mai mare, de 520 Nm.

Deocamdată, Nissan nu a dezvăluit informații despre timpul de accelerație și viteza maximă.

Pentru noul model de performanță, motorul este cuplat exclusiv la o cutie automată cu 9 trepte, cu modificări efectuate de Nismo. Noul model mai primește jante de 19 inch exclusive, precum și modificări aduse la suspensie și la șasiu. Mai precis, noul Z Nismo aduce arcuri mai dure, amortizoare recalibrate și bare stabilizatoare noi.

Toate aceste modificări îl fac pe noul Z Nismo să fie mai rigid cu 2.5% față de versiunea Nissan Z obișnuită. Inclusiv direcția este mai incisivă, iar modelul primește discuri de frâne Brembo de 15 inch în față, respectiv de 13.8 inch în spate.

La interior, noul model primește scaune sport Recaro noi, precum și un instrumentar digital nou cu interfață Nismo specifică. Pe lângă acestea, șoferul va avea acces și la noul mod de conducere Sport+.

Deocamdată, Nissan nu a anunțat prețurile noului model de performanță, însă acesta urmează să fie lansat pe piață în toamna acestui an.

via Nissan

Comentarii (3)

  • Octavian
    Păcat ca doar pentru America și Canada , chiar imi place daca vinea si la noi , dar na NORME DE POLUARE
    2 1
  • Pentru babalâci la criza vârstei mijlocii
    1 9
  • Seriff
    @Babalacii mai nou am vazut ca isi cumpara masini electrice si merg cu ele cu 90 pe autostrada fiindca au un consum prea mare.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru