Noul Noble M500: 550 CP, motor V6 twin-turbo și transmisie manuală

de Alexandru Monenciu
Joi, 13.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Britanicii de la Noble au publicat primele informații și imagini cu prototipul viitorului supercar M500. Acesta va fi echipat cu un motor V6 twin-turbo, furnizat de Ford, și o transmisie manuală cu șase rapoarte.

Supercar-urile au devenit tot mai complicate, cu tehnologii și sisteme care fac te miri ce și transmisii automate care schimbă rapoartele mai rapid decât poți tu clipi. Nu este nimic rău în asta, dar mai sunt câțiva producători care au rămas la rețeta tradițională, nealterată: un motor puternic, poziționat central, roți motrice spate și transmisie manuală.

Un exemplu bun sunt britanicii de la Noble. Pentru cei care vor un supercar "old school", aceștia au lansat acum M500. Momentan vorbim despre un prototip 100% funcțional, dar producătorul susține că primele exemplare de serie vor fi gata până la finalul acestui an.

Noul Noble M500 are un șasiu tubular, din oțel, iar caroseria va avea elemente confecționate din materiale compozite ranforsate cu fibră de sticlă. Clienții vor avea la dispoziție și componente din fibră de carbon.

Prototipul cântărește circa 1.400 de kilograme, dar modelul de serie ar putea avea o masă proprie și mai mică: aproximativ 1.250 de kilograme.

Motorul, un V6 twin-turbo, de 3.5 litri, furnizat de Ford va dezvolta 550 de cai putere, iar transmisia va fi una manuală, cu șase trepte.

Mașina va avea o direcție asistată hidraulic, iar sistemul ABS va lipsi cu desăvârșire.

Prețul viitorului supercar Noble se va învârti în jurul sumei de 180.000 de euro, estimează compania. Producția va fi de 50 de exemplare pe an.

via Motor1

Comentarii (6)

  • netam-nissan
    Frumos, clasic, nu aspirator. Și la 180.000 de lei (cred că moldovenești din text) parcă m-aș băga și eu.
    12 3
  • Seriff
    O masina adevarata, Edikk stai jos, esti praf, du-te si baga-te in priza
    9 5
  • woow, imi era dor de noble, dupa ce au scos m600. masina adevarata pentru cei cu cojones si care vor sa conduca, nu sa sofeze. cutie manuala, motor central, fara sisteme electronice de siguranta.
    9 3
  • Mircea Badea
    poate 80k! cum ii da voie in ue fara abs? si turbo meh...
    2 6
  • Edikkk
    dar ce facem domnilor de la AM ??

    Cenzurăm aşa fără motiv ??

    Doar pentru o părere diferită?

    Am jignit cu ceva?

    Ruşine domnilor
    2 11
  • @Horhe
    @pEdikkk,
    Pe tine ar trebui sa te cenzureze de tot la cat aberezi pe site. Si ca sa nu te simti descriminat mai este si prietenul tau @inexorabil, care iti face concurenta la prostie.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru