OFICIAL: Noble M600, supercarul care ajunge la 100km/h în 3 secunde

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.01.2011
Noble a prezentat astăzi versiunea finală a supercarului M600, echipat cu 650 de cai putere şi 820 de Nm. Modelul atinge o viteză maximă de 360 km/h.

Esential

650 de cai putere oferă cel mai puternic Noble M600.
50 de clienţi are deja Noble pentru M600.
360 de km/h este viteza maximă a noului Noble M600.

Noble a publicat primele imagini oficiale ale celui mai nou supercar al său, M600. Modelul sportiv este gata de producţie şi promite performanţe excepţionale, superioare chiar şi unor exemplare din curtea Ferrari sau Lamborghini.

Constructorul britanic a gândit o caroserie în întregime din fibră de carbon, ceea ce face ca masa totală a supercarului să nu depăşească 1200 de kilograme. Sub capotă, Noble a instalat un motor V8 biturbo, de 4.4 litri, împrumutat de la Volvo.

Unitatea suedezilor a fost modificată pentru a putea dezvolta un total de 620 de cai putere şi un cuplu motor de 850 Nm. Britanicii vor oferi însă mai multe derivate de putere ale unităţii cu opt cilindri, ceva mai puţin potente. Entry-level-ul va beneficia de 450 de cai putere, iar versiunea intermediară de 550 de cai putere.

Revenind la versiunea de top, de 650 CP, trebuie să menţionăm că resursele sunt capabile să imprime o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în doar 3 secunde. De asemenea, acul vitezometrului va atinge valoarea maximă abia la 360 de km/h.

Modelul exotic nu va face compromisuri nici la interior, unde va oferi viitorilor clienţi o echipare destul de bogată, care include: sistem de navigaţie, habitaclu căptuşit cu piele alcantara şi un control al tracţiunii ce poate fi complet dezactivat.

Noble a refuzat să ofere detalii despre preţul de pornire al noului său supercar, însă a anunţat că lista sa de comenzi însumează deja 50 de clienţi.

În condiţiile în care producţia unui model durează aproximativ o lună, iar primele exemplare sunt programate să ajungă pe stradă abia în aprilie, clienţii trebuie să se înarmeze cu răbdare.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • ce are?
    ESENTIAL
    "50 de clienţi are deja Noble pentru M600."

    oricum tare jucaria! :)
    12 1
  • La asemenea greutate nu cred ca ar mai fi necesar Controlul Tractiunii .
    1 13
  • nazgul
    comentariu
    arata groaznic plansa de bord, indiferent de genul de masina + ca prima data am crezut ca schimbatorul este un pix infipt in cutie.... la cat costa mai puteau lucra mult.....
    8 4
  • noble
    Interiorul e la nivelul masininilor spartane din anii '80, dar pe circuit sau pe 0-400m aceasta masina da clasa multora. Fiabilitatea insa a fost problematica la aceste masini ca de altfel la multe masini fabricate aproape artizanal
    8 2
  • @ adi
    Noble are deja 50 de clineti pentru M600.
    Ce n-ai inteles?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru