Noul Opel Zafira-e Crosscamp Flex, un camper van electric. Autonomie de 322 de kilometri

de Tiberiu Safta
Joi, 25.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a publicat imagini oficiale cu noua versiune Zafira-e Crosscamp Flex. Acesta este un camper van bazat pe versiunea electrică a lui Zafira și promite, printre altele, o autonomie de 322 de kilometri.

Constructorul german a dezvăluit o nouă versiune camper van pentru Zafira-e, numită Crosscamp Flex. Noul model are la bază versiunea electrică a lui Zafira, astfel că primește motorul electric de 136 de cai putere alimentat de un acumulator de 75 kWh. Față de un Zafira-e standard, autonomia noului Crosscamp Flex este de 322 de kilometri în regim WLTP, față de 330 de km la versiunea electrică obișnuită.

Cu ajutorul unei prize de 100 de kW, bateria poate fi încărcată până la 80% în 48 de minute. Noul model dispune și de un acumulator auxiliar de 95 Ah, pentru dotările noului camper van.

Opel Zafira-e Crosscamp Flex vine echipat cu scaune față care se rotesc 180 de grade, o bucătărie mică echipată cu tot cu un aragaz, un bazin de spălare, dulapuri, precum și zone de depozitare a apei potabile și reziduale. Bancheta spate se transformă într-un pat cu două locuri, iar acoperișul extensibil dezvăluie un pat suplimentar pentru încă două persoane.

Ca echipament standard, noul Zafira-e Crosscamp Flex vine echipat cu sisteme de asistență ca: frânare de urgență, avertizare coliziune frontală, detectare oboseală șofer, asistent de păstrare a benzii și un sistem de recunoaștere a semnelor de circulație cu ajutorul unui cruise control semi-adaptiv.

Noul Opel Zafira-e Crosscamp Flex va fi prezentat Salonului de Rulote de la Dusseldorf.

Modelul va intra în producție în 2023, alături de versiunea cu motor diesel a lui Crosscamp.

via Opel

Comentarii (5)

  • Superior
    320 care se transformă în perioada vacanțelor iarnă/vară în jumătate. Fix pix trotineta asta. Și cică e "camper". Unde să campezi cu asta? În prima parcare de pe autostradă?
    9 3
  • Complet inutil… o sa si-l ea producătorii de miere ;)
    1 1
  • De fapt am greșit… este singura soluție in care o electrică poate fi folosită de tot omul (exceptând prețul)… sa si stai in ea: la coada la încărcare, cât se încarcă etc.
    Renunțam la case.
    3 1
  • Bucureşti - munte sau Bucureşti - mare iar la centrul de campare o pui la încărcat şi gata.... începe relaxarea

    Bravo Opel
    1 5
  • Pi di jeaba au scos Flexul Crosscamp….toaleta dom’le unde-i? Ca nu iau electrica de taspe mii de euro sa fug in boscheti.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru