Noul Pininfarina Battista a intrat în producție. Doar 150 de exemplare vor fi construite

de Tiberiu Safta
Miercuri, 13.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Automobili Pininfarina a anunțat că producția modelului exotic Battista a debutat oficial. Noul model italian este produs în orașul Cambiano, acolo unde vor fi construite doar 150 de exemplare. Modelul este fabricat de mână, iar timpul pentru fiecare exemplar produs este de circa 1250 de ore.

Constructorul italian Automobili Pininfarina a demarat, oficial, producția supercar-ului Battista. Modelul a fost prezentat pentru prima dată în 2019, însă debutul producției sale are loc abia în vara acestui an. Asta și din cauza pandemiei de coronavirus care a forțat compania să amâne debutul producției noului model.

Pininfarina Battista este, oficial, cea mai puternică mașină italiană produsă vreodată. Modelul electric dezvoltă peste 1900 de cai putere și 2300 Nm, mulțumită a nu mai puțin de 4 motoare electrice. Asta înseamnă un timp de accelerație de la 0 la 100 km/h în exact 2.0 secunde și o viteză maximă de 350 de km/h. Mai mult, Battista sprintează de la 0 la 300 km/h în mai puțin de 12 secunde.

Propulsorul electric este alimentat de o baterie de 120 de kWh, de proveniență Rimac. Cu acest acumulator, Battista promite o autonomie de 450 de kilometri, iar bateria poate fi încărcată de la 20 la 80% în 25 de minute la o stație de încărcare rapidă.

Fiecare exemplar va fi construit manual de către o echipă de 10 oameni.

Mai întâi, este construit șasiul din fibră de carbon, care conține propulsorul electric, acumulatorul în forma literei T și celelalte sisteme electrice. Apoi, este montată caroseria, iar mașina este urcat pe o platformă timp de două zile, pentru a se asigura că toate măsurătorile sunt precise și se încadrează în toleranțele specifice.

Pe urmă, caroseria este demontată pentru a fi vopsită. Procesul de vopsire durează între 3 și 4 săptămâni, datorită straturilor multiple de vopsea metalizată. În acest timp, interiorul lui Battista este asamblat.

După ce asamblarea este gata, mașina este urcată pe un elevator timp de 24 de ore, pentru a regla și măsura alinierea roților și a direcției. Mașina este, apoi, testată și, la final, livrată clientului. Versiunea Battista Anniversario este asamblată în 1340 de ore, datorită pieselor și elementelor specifice și personalizate.

Noul Pininfarina Battista va fi prezentat public în Monaco și la evenimentul Monterey Car Week din Statele Unite.

Livrările modelului italian încep în această vară.

via Automobili Pininfarina

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    pare cunoscuta...oare cati km parcurge cu viteza maxima?
    1340 de ore.. deci o sa coste salariul pe 11 luni..
    2 1
  • Cam puține poze. Și cam multe zile pentru măsurători și reglajul direcției (probabil pentru marketing- dar la o structură din carbon ce îi mai faci dacă a dat rasol ?). Și mai e ceva ce nu se spune. Faptul că e cu binecuvântarea Papei, că Battista la traducere înseamnă Baptist și nu batistă așa cum credeam eu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru