Hypercar-ul electric Pininfarina Battista are performanțe de invidiat. Recorduri pentru accelerație și frânare

de Alexandru Monenciu
Marti, 22.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de automobile a dezvăluit performanțele hypercar-ului cu zero emisii Battista. Potrivit celor de la Pininfarina, a doborât o serie de recorduri, inclusiv de accelerație și frânare.

În vara anului 2021, Pininfarina a publicat primele imagini și detalii despre versiunea de serie a hypercar-ului electric Battista. Acesta a intrat în producție anul acesta, în luna iulie, urmând să fie asamblate 150 de exemplare în total.

Acum, constructorul italian de automobile anunță debutul dinamic al lui Battista în Orientul Mijlociu, pe circuitul din Dubai.

Cu această ocazie, aflăm și performanțele impresionante de care este capabil hypercar-ul electric cu 1.900 CP și 2.340 Nm. Cei de la Pininfarina vorbesc chiar despre doborârea unor recorduri, pentru accelerație (mașini de serie) și frânare.

Pininfarina Battista atinge 96 de km/h în 1.79 secunde și 100 de km/h în 1.86 secunde, cu plecare de pe loc. Repriza 0 - 200 km/h durează doar 4.79 secunde. Acul vitezometrului se oprește la 350 km/h.

Mai mult, mașina frânează de la 100 de km/h până la oprirea completă în 31 de metri. Un record pentru mașinile cu zero emisii, transmit reprezentanții companiei.

Cu o singură încărcare, Battista poate parcurge până la 476 de kilometri, valoare măsurată în ciclul WLTP.

Așa cum spuneam, producția va fi limitată la doar 150 de exemplare.

Prețul pornește de la 2.2 milioane de euro.

via Automobili Pininfarina

Comentarii (8)

  • Sa se faca si o liniuta cu cea mai puternica masina cu iCE, sa vedem daca mai comenteaza ceva cocalarii.
    Pana atunci, fericiti cei ce si-o permit. Rupe tot in liniste, fara 4 turbine si galagie.
    7 11
  • Sa facă o liniuța cu un F35… ce treaba au termicele cu Electricele? Te agiți ca să ce? Ajuta pe cineva in decizia de cumpărare?
    Edikkk tu nu mai crești la minte?
    Calmează-te ca si Dollite au estimat ca pana in 2030 se va ajunge la 33% cota piața pentru electrice, posibil veste proasta pentru tine, deșii eu cred ca Dollite au cam exagerat, oricum 10% tot fac Electricele cumva, dacă nu in 2030 o sa fie in 2050… dar tot bine este pentru Planeta care are deja vreo 4,5 mild de ani, deci ce înseamnă încă 30?.. adică 0,0000007% (chiar am calculat cu putina rotunjire) ;)
    Uita ca sa încheiem odată… ai dreptate Electricele sunt cele mai tari, dar fiecare își ia ce vrea.
    PS cu riscul de a te demoraliza… eu unul nu am văzut pe nimeni sa susțină ca mașinile cu motoarele clasice sunt mai rapide decât Electricele… deci habar n-am ce vrei sa spui când ai așa epifanii.
    Citește câte ceva despre masini si afla in ce scop au fost create… partea cu liniuța nu apare in motivele esențiale si nici partea ECO.
    6 2
  • La “doar” 2,2 mil euro… asta nu este masina, cum nici Bugatti nu-i.
    Pe de alta parte, pentru unii (eu de exemplu), dacă nu “suna, motor, evacuare” n-o vreau… poate sa atingă 100 in 0,5 secunde, dar unii o vor si o si pot plăti.
    5 3
  • Seriff
    Ce imi place ca se agita eco-pensatii, repede incep cu ura lor pentru termice, pensatilor, daca nu erau termicele mureati de foame, alimentele din magazine vin cu masini diesel, pana si legumele din piata aduse de tarani se aduc cu masini diesel, pentru extragerea de minerale neceseare bateriilor masinilor electrice se folosesc excavatoare diesel, livrarea masinilor electrice catre dealer se face cu masini diesel, asa ca ziceti mersi ca exista tehnologia diesel.
    Fara ea mureati de foame.
    7 3
  • Mașina este o realizare foarte frumoasă estetic și tehnic. Numai că range-ul de 476 km l-au făcut probabil la 90 km/h.Personal eu nu cred că are voie să meargă cu așa viteză. Pe you tube am văzut că dacă ții electricele în pedale (Tesla X) ajunge să consume 1kwh/km.
    3 1
  • "Excelent. 2.2 mil, 2000 cai, electrica, planeta e salvata."
    Asta-i un comment la fel de idiot (voit) precum cele care zic ca termicele sunt praf ca-s demolate la liniuta de electrice.
    E idiot pentru ca in nici unul din cele 2 cazuri nu acelea sunt scopurile principale.
    Un supercar electric de 2.2 mil nu este facut pentru a salva planeta. E ca un obiect de arta. Faptul ca poti iesi pe strada cu el si sa faci liniute, e un bonus.
    Scopul electricelor nu e sa demoleze termicele in liniute ci sa ofere mobilitate fara combustibili fosili si mai ieftina.
    Daca isi ating scopurile, timpul o va demonstra.
    2 1
  • iohanus
    daca o furi gratis..oare te mai prinde cineva vreodata?
    1 1
  • @Mihai
    cocalarii de la termine nu o sa comenteze nimic pentru ca este foarte clar un lucru. Cocalarii cu electrice vor fi mereu cei mai tari.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru