Noul proprietar Saab va lansa primul model electric peste 18 luni

de Daniel Popescu
Vineri, 07.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la NEVS vor lansa primul model electric sub numele Saab peste 18 luni şi au început deja recrutările de personal pentru fabrica din Trollhattan.

La numai câteva zile după ce a intrat în posesia bunurilor Saab şi a primit dreptul de a utiliza numele companiei suedeze alături de platforma Phoenix, NEVS a dezvăluit primele planuri pe care le are pentru viitorul apropiat.

Chinezii au angajat deja 75 de oameni pentru departamentul tehnic şi urmează să continue recrutările pentru departamentul de producţie al uzinei de la Tollhattan, care potrivit oficialilor NEVS se află într-o stare foarte bună de funcţionare. Scopul final este lansarea primului model electric într-un termen de cel mult 18 luni, până în luna martie a anului 2014, acesta urmând să fie bazat pe platforma lui Saab 9-3.

"Din moment ce dezvoltăm vehicule electrice, va mai trece aproximativ un an şi jumătate până când vom lansa prima maşină electrică. Am făcut recrutări în departamentul tehnic şi, imediat ce începem producem, vom completa cu personal pentru departamentul de producţie", a declarat un purtător de cuvânt al celor de la NEVS.

Urmareste Automarket
Viitorul model electric pregătit de NEVS va fi comercializat la nivel global, însă pentru început compania îşi va concentra atenţia spre piaţa din China, întrucât aceasta este ţara în care a făcut cele mai mari investiţii în infrastructura dedicată maşinilor electrice.

Singura problemă pentru NEVS este stabilirea unei noi sigle, în condiţiile în care chinezii nu au obţinut dreptul de a utiliza logo-ul grifonului roşu pe fond albastru aflat în proprietatea producătorului de camioane Scania.

Via Just Auto (înreg)

Comentarii (1)

  • Prevad un viitor insorit pt. Saab. Consider ca epoca eletricelor abia a inceput si acum e momentul oportun pt. a pasi in noua era... mai curati si neunsurosi din pricina motoarelor TDI.
    14 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru