Compania sino-japoneză care a cumpărat Saab nu are încă drepturi pe numele şi logo-ul mărcii suedeze
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Chiar dacă Saab trece prin momente mai bune după ce o mare parte din companie a fost cumpărată de un consorţiu sino-japonez la începutul acestei luni, presa americană susţine că există încă unele semne de întrebare legate de viitorul mărcii. Cel mai important este legat de faptul că, deşi chinezii şi japonezii din spatele consorţiului care a achiziţionat Saab a promis că în 2014 vor ieşi pe piaţă primele modele electrice sub sigla mărcii suedeze, problemele legale legate de numele Saab şi de drepturile de utilizare ale acestuia sunt încă în actualitate.
Detroit News anunţă că National Electric Vehicle Sweden AB (NAVS), cumpărătorul Saab, nu a reuşit încă să îşi asigure dreptul de a utiliza numele şi logo-ul Saab, ale căror proprietari sunt două entităţi juridice care s-au desprins în secolul anterior din corporaţia Saab: compania de aviaţie Saab AB şi compania de camioane Scania AB.
Confork purtătorului de cuvânt al celor de la Scania, Erik Ljungberg, discuţiile legate de drepturile de utilizare ale logo-ului şi ale brandului Saab sunt în desfăşurare.
"E o problemă complexă şi trebuie să ne răspundă la multe întrebări. Este clar pentru toată lumea că nu vor permite utilizarea logo-ului pentru produse în care nu credem", spune acesta. Pe lângă logo, problema brandului e şi ea una stringentă: "Chiar dacă numele lor formal este Saab Automotive, ei sunt cunoscuţi sub denumirea Saab, deci vorbim de un risc evident ca lumea să îi confunde cu noi", susţine Erik Magni, purtătorul de cuvânt al Saab AB.De celaltă parte, oamenii din spatele NAVS speră ca problema să fie rezolvată în cel mai scurt timp pentru ca planul de dezvoltare al noii companii să meargă înainte. "Sperăm ca diferendul să fie rezolvat cât de repede cu putinţă, pentru că dorim să încheiem achiziţia în următoarele luni", spune Mikael Ostlund, unul dintre purtătorii de cuvânt ai consorţiului sino-japonez creat special pentru a rezolva achiziţia Saab.
via Detroit News
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Industrie
-
Constructorul german de automobile anunță că a construit 2 milioane de mașini la uzina din Leipzig. Exemplarul aniversar este chiar un Panamera Turbo E-Hybrid de ultimă generație. (05.12)
-
Potrivit celor mai recente informații, viitoarea generație Fiat Panda va fi produsă în Serbia. Anunțul a fost făcut chiar de președintele acestei țări, după o întrevedere cu prim ministrul italian. (05.12)
-
Constructorul din Mlada Boleslav anunță că noua generație Superb a intrat în producție, la uzina din Bratislava. Tot aici este asamblat și Volkswagen Passat. (04.12)
-
Am văzut pe viu noua Dacia Duster: 5 modificări importante + VIDEO
-
Aceasta va fi cea mai accesibilă Toyota cu zero emisii din Europa
-
Primele imagini cu viitorul Renault 5 electric: display montat pe capotă care arată nivelul bateriei
-
OFICIAL: Noua Tesla Cybertruck de serie. Preț de pornire de 60.900 de dolari
-
Tesla confirmă o nouă versiune de performanță pentru Model 3 facelift
@Mircea, mai bine scriai “compania asino-japoneză”. Ar fi fost mai funny.
Chinezi au deja produsul facut dar ei doreau un nume consacrat.
Privind exemplul Volvo si faptul ca 2/3 din productie se va muta in China lupta pt Saab sa ridicat la nivel de shah profesionist.
Saab nu va reveni niciodata la ce a fost deoarece guvernul sa saturat sa tina o firma in pierdere zeci si zeci de ani.
Muncitori nu vor o reducere drastica de salariu asa ca ori dispare ori devine chinezarie.