NEVS, actualii proprietari ai Saab, au livrat primele unităţi ale lui 9-3

de Sebastian Toma
Miercuri, 16.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Saab 9-3 Aero s-a întors în producţie, dar sub umbrela unei alte mărci, NEVS. Primele unităţi au fost livrate deja dealerilor din Suedia, marca suedeză fiind în plin proces de revenire pe piaţă sub tutela noilor proprietari.

Esential 20 de dealeri ai mărcii Saab, deţinută acum de cei de la NEVS, sunt înscrişi în reţeaua de distribuţie din ţara de baştină a constructorului suedez.
2011 este anul în care ultimele Saab-uri 9-3 Aero cu grifonul pe capotă au ieşit pe porţile fabricii din Trollhattan.
National Electric Vehicle Sweden, compania care deţine marca Saab din 2012, a anunţat livrarea primelor unităţi ale lui 9-3 Aero în Suedia. Vorbim despre lotul comercializat cu titlul de ”Ediţie Limitată”, 1.000 de unităţi din fiecare versiune de caroserie fiind oferite în această configuraţie. Ulterior, cei de la NEVS vor începe exporturile în China, viitoarea lor piaţă principală. La nivel estetic, există o singură diferenţă între Saab 9-3 Aero de generaţie 2012 şi cel de generaţie 2014: lipsa grifonului aferent mărcii Saab, logotip asupra căruia cei de la NEVS nu deţin drepturile, deoarece compania nu a reuşit să le cumpere de la Scania, deţinătorul de drept.

Primul Saab din noua eră a companiei a fost produs la uzina suedeză din Trollhattan

Gama de motorizări are o singură unitate, un agregat 2.0 Turbo de 220 CP, cu injecţie directă şi turbosuflantă twin-scroll. Pe partea de mecanică, cei de la NEVS au schimbat mai mult de 50% din platformă şi componente, parte integrantă a contractului semnat cu General Motors, deţinătorul patentelor pentru componentele care formează platforma acestui model. Cei de la NEVS au lucrat doi ani şi jumătate pentru a dezvolta o platformă proprie pentru 9-3 care să nu încalce proprietatea intelectuală a corporaţiei General Motors.

Saab a prezentat generaţia 2014 a lui 9-3, proaspăt introdusă în producţie

Urmareste Automarket
Cei de la NEVS au oferit spre vânzare modelul 9-3 Aero încă din luna decembrie a anului trecut, doar pe piaţa din Suedia, cu promisiunea că livrările vor începe din primăvara anului viitor.
Primii care au primit noile Saab 9-3 Aero-uri sunt dealerii mărcii, unii dintre ei foşti dealeri ai „vechii” mărci Saab, reţeaua cea nouă totalizând 20 de retaileri în Suedia, fiecare dintre ei urmând să primească câteva unităţi, nefiind stabilit un număr fix, primul lot fiind cuprins din 50 de unităţi. Clienţii îşi vor primi maşinile comandate până la finele anului curent.

Scania: "Nu acceptăm ca noile maşini Saab să poarte logo-ul vechi al mărcii"

Drumurile din Suedia au văzut, pentru prima dată în trei ani, camioane care transportă noi exemplare Saab 9-3 Aero către reprezentanţele mărcii din Trollhattan.

Noii proprietari ai mărcii Saab le-au oferit clienţilor lui 9-3 Aero posibilitatea de a-şi ridica gratuit maşinile de la fabrica din Trollhattan, procesul incluzând un tur ghidat al uzinei şi al muzeului Saab, pe lângă o scurtă întâlnire cu o parte din echipa de conducere a companiei. Opţional, este posibilă şi livrarea vehiculului în formula convenţională, dar contracost. NEVS este o companie deţinută de Hong Kong Nation Modern Energy Holdings, condusă de antreprenorul suedo-chinez Kai Johan Jiang. Cei de la NEVS au achiziţionat Saab în august 2012 şi lucrează de atunci la modelele pe care le-au lansat în decembrie 2013. În decursul anului curent, cei de la NEVS sunt aşteptaţi să lanseze şi o versiune electrică a lui 9-3, pe care o vor comercializa, în primă fază, pe piaţa din China.

Via JustAuto (înreg.)

Comentarii (1)

  • Frumos, de multa vreme asteptam o stire de acest gen... :) Ramane de vazut ce pachet estetic vor oferi in toamna la varianta sport combi. Abia astept sa lanseze si primul model pe platforma Phoenix, acela va fi momentul adevarului.
    25 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru