Saab a prezentat generaţia 2014 a lui 9-3, proaspăt introdusă în producţie

de Sebastian Toma
Miercuri, 04.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
NEVS, compania care deţine marca Saab, a prezentat imaginile oficiale ale generaţiei 2014 a lui 9-3 Aero, reintrodus în producţie. Cu excepţia siglei, modelul arată la fel ca generaţia 2011.

Esential 220 CP dezvoltă unica motorizare disponibilă în gama Saab 9-3.
Saab 9-3 a revenit în producţie la uzina din Trollhattan, iar National Electric Vehicle Sweden a prezentat primele imagini oficiale ale generaţiei 2014 a acestui model. Cei de la NEVS sunt noii proprietari ai mărcii Saab şi au repornit uzina la începutul acestei săptămâni, după mai mult de doi ani de repaos. În comparaţie cu facelift-ul lui Saab 9-3, lansat în 2011, actualul 9-3 vine cu alte sigle, logotipul Saab şi grifonul aferent vechii sigle nemaifiind prezente pe generaţia 2014 a berlinei de clasă medie a constructorului din Suedia. Motivaţia eliminării grifonului din sigla Saab este legată de drepturile de utilizare ale siglei vechi, pe care NEVS nu a reuşit să le cumpere de la Scania, deţinătorul de drept.

Sub capotă stă un motor 2.0 turbo, care livrează 220 CP şi este oferit fie în compania unei transmisii manuale, fie în compania unei transmisii automate.

Pentru piaţa din China, Saab va oferi şi o versiune electrică a lui 9-3, ale căror specificaţii vor fi publicate ulterior. Cei de la Saab nu au dezvăluit încă specificaţiile tehnice detaliate ale noului model, dar acestea ar putea fi apropiate de cele ale generaţiei 2011. Din punct de vedere tehnic, diferenţele ar trebui să fie semnificative, deoarece noul proprietar al companiei Saab (NEVS) nu a avut permisiunea de a utiliza platforma Phoenix a General Motors, fostul proprietar al Saab, ceea ce a însemnat modificarea a 20% din componentele vehiculului. Cei de la NEVS au lucrat doi ani şi jumătate pentru a dezvolta o platformă proprie pentru 9-3 care să nu încalce proprietatea intelectuală a corporaţiei General Motors.

Urmareste Automarket
Noua întruchipare a lui Saab 9-3 va fi oferită pe piaţa din Suedia începând cu 10 decembrie. În ţara repectivă, modelul are un preţ de pornire de 279.000 de coroane, echivalentul a 31.510 euro. Pentru moment, nu există informaţii privind potenţiala comercializare a mărcii Saab în România, dar nu excludem această posibilitate, din moment ce există o reţea de dealeri care se ocupă de partea de service a mărcii suedeze.

Via Saab

Comentarii (18)

  • Trebuia revizuita forma caroseriei,din lateral pare disproportionata si demodata. Partea frontala si spatele nu arata rau.
    15 21
  • frumoase.....renderuri/renderizari
    6 15
  • 31.510 euro ? :))) FALIMENT scrie pe Saab !
    ps. interiorul cred ca a ramas neschimbat....daca nu l-au schimbat, seamana perfect cu Opel Ascona (anii 70-88). Nici ei nu cred ca il cumpara dar apoi lumea....
    24 25
  • @scorpionul

    preturile sunt mai mari over all in suedia fata de restul europei din varii motive (TVA, moneda mai puternica, etc)

    Deci ce ai vazut acolo este pretul PENTRU Suedia. Nu ar fi de mirare ca la export sa ii scada pretul si cu 20%. Putina atentie nu strica.
    29 9
  • Bine-ai revenit in lumea auto SAAB . Prevad un viitor frumos pentru acest brand!
    22 7
  • 31510 EURO pentru clasa compacta? Nebuni de legat, nu vor vinde minic si apoi vor motiva " nu merge dom'le nimic ca n-are lumea bani". Poate ca acum se cred o marca exclusivista, na si eu acuma.....

    Drumuri libere sa aveti!
    10 17
  • Pe mobile.de e un Saab 9-5 SportCombi 2.8 V6 Aero XWD cu 70 de mii de euro !! 50.600 km parcursi. Cred ca merita cumparat nu ? :))))
    9 14
  • Mie imi place cum arata....
    18 1
  • @Blower0

    Esti cumva Eugen0 de pe site-ul auto moldovenesc?
    6 4
  • @DMX , 2 variante.
    2 5
  • @Blower0

    What??
    2 3
  • @scorpionul: bineinteles ca merita.
    Vorbim de o masina instant classic, care isi va spori valoarea in timp. Te invit sa te documentezi de ce.
    14 5
  • @ztele
    Cu 70 de mii de euro sunt zeci de variante mult mai bune unde chiar primesti ceva de banii respectivi. Acel Saab se va aprecia in timp ? :))))) Abea Ferrari reuseste asta si nici el la toate modelele dar apoi Saab....sa fim seriosi !
    7 8
  • *Abia

    Si sunt extrem de multe modele care se apreciaza in timp. Oricum, nu ma asteptam sa intelegi :)
    11 4
  • inexorabil
    Îmi dau seama ce exultă saabiştii că au scăpat pour toujours de "Antihrist" (desigur, GM...). Mai ales trei lucruri "execrabile" s-au petrecut pe vremea dominaţiei "balaurilor" din Detroit: modernizarea la cele mai înalte standarde de calitate a fabricii din Trollhättan, plămădirea celui mai reuşit (după opinia mea) Saab din istoria mărcii, recte prima generaţie de 9-5 (tradus aşa: cel mai forţos, cel mai manevrabil, cel mai sportiv şi cel mai frumos, dotat cu motor integral suedez şi bord frapant "aero", deşi, ce-i drept, suportând o platformă GM, dar atât de prelucrată încât nici celui mai oligofren individ nu i se pare că aduce a Opel) şi cel mai ridicat nivel de vânzări (tot din istoria mărcii), recte în 2006 (cam 134.000 exemplare). Oare să fi fost la mijloc doar contribuţia şi priceperea suedezilor?...Cu tot respectul, @ztele, nu mă socoti maliţios, dar presimt că, mai devreme sau mai târziu, o să regretaţi acele timpuri de "sinistră amintire"...Baterii chinezeşti v-aţi dorit, tocmai aceea veţi căpăta! Da, bine, tânjiţi după "un nou început"...Sau este doar cronica unui sfârşit pre-anunţat-tot amânat?
    8 7
  • AndreiRN
    A aparut jucaria pt pasionati Saab.
    Acum sa vedem cati isi pun banul unde le este inima sau .......
    Intr-un an o sa apara modelul electric chinezesc si atunci se va renaste Saab.
    11 2
  • Scrooge
    sigur nu sunt imagini de pe Autovit cu vreun sh scos la vanzare ?
    10 2
  • Issues
    sa vorbeasca decit cei care au avut SAAB restu e can can
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru