Noul Renault Grand Kangoo: 7 locuri și versiune electrică cu 265 km autonomie

de Alexandru Monenciu
Marti, 05.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul Salonului de Mobilitate de la Munchen, constructorul francez de automobile a dezvăluit noul Grand Kangoo. Acesta poate găzdui până la 7 pasageri și poate fi comandat inclusiv într-o versiune electrică.

Până în prezent, francezii de la Renault au vândut peste 4.4 de milioane de exemplare Kangoo în 50 de țări din întreaga lume. Pentru a menține popular acest model, constructorul din Hexagon prezintă acum noul Grand Kangoo.

Acesta a debutat în cadrul Salonului de Mobilitate de la Munchen și poate găzdui până la 7 pasageri. Vine cu 2 uși glisante, late de 83 de centimetri (+ 18 cm față de Kangoo), 3 locuri individuale în al doilea rând și 2 în al treilea și peste 58 de litri spațiu de depozitare în habitaclu.

Ocupanții rândului 3 de scaune au 164 de milimetri spațiu pentru genunchi, iar portbagajul are un volum de încărcare de 500 de litri. Cu scaunele spate demontate și scaunul pasagerului din față rabatat, această cifră crește la 3.750 de litri.

De asemenea, lungimea de încărcare este de 3.11 metri, cu scaunul pasagerului din față rabatat.

Noul Renault Grand Kangoo va putea fi comandat în 3 niveluri de echipare: Authentic, Equilibre și Techno.

Oferta standard include, printre altele, geamuri spate electrice, cameră pentru mersul cu spatele și ecran multimedia EasyLink. Instrumentarul de bord digital, cu ecran de 10 inch, este opțional.

2 VERSIUNI CONVENȚIONALE ȘI UNA ELECTRICĂ

Clienții vor avea la dispoziție o versiune pe benzină, cu 130 CP, transmisie manuală cu 6 rapoarte sau una automată EDC cu 7 trepte. Totodată, este prezentă și o versiune diesel, cu 95 CP și cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Așa cum spuneam, gama Renault Grand Kangoo include și o versiune cu zero emisii.

Denumită Grand Kangoo E-Tech Electric, aceasta propune 120 CP, 245 Nm cuplu și o autonomie de până la 265 de kilometri, mulțumită bateriei cu o capacitate de 45 kWh. Modul Eco limitează puterea motorului electric la 76 CP și viteza maximă la 110 km/h.

La o stație de încărcare rapidă, de 80 kW, obții o autonomie de 80 de kilometri în 10 minute. Noul Grand Kangoo E-Tech Electric este prevăzut cu două tipuri de cabluri de încărcare.

Avem un încărcător rapid AC de 22 kW, pentru a încărca bateria de la 15 la 80% în 2 ore și 40 de minute, sau un încărcător AC 22 kW - DC 80 kW (standard) pentru a adăuga 170 km autonomie în 27 de minute.

Versiunea electrică are sistem de frânare regenerativă cu 3 moduri ed funcționare: Sailing, Drive și Brake.

Noul Renault Grand Kangoo va putea fi comandat în Europa la sfârșitul anului 2023.

Livrările vor debuta la începutul anului viitor.

via Renault

Comentarii (1)

  • Dupa parerea mea, asa o masina merita sa ia omu' ca a doua masina. Bine-nteles, Diesel. Poti sa-ti faci treaba cu ea, poti cara cu ea obiecte considerabile ca dimensiuni, poti merge cu ea in concediu, scaunele din spate sunt configurabile, poti face f bine concedii in campinguri amenajate pt rulote, poti dormi in ea cu saltea, aproape ca intr-un pat normal, se poate merge la munte, cu cortul, e pur si simplu foarte versatila.

    Cred ca sunt subapreciate aceste masini dubitza.

    Varianta electrica cu 200 de km autonomie e cel putin ciudata. Ma gandesc ca sunt oferite pentru livratori in orase mici, unde cu o autonomie de 100 si ceva de km pe zi probabil ca-ti faci treaba, dar in cazul incarcarii zilnice, uzura bateriei va fi maxima (ca la un telef mobil).
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru