Noul Rolls-Royce Arcadia Droptail: exemplar unicat cu cel mai complex ceas din lume

de Tiberiu Safta
Vineri, 01.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce a prezentat noul exemplar Arcadia Droptail, al treilea din cele 4 exemplare ale lui Droptail. Noua mașină, construită special pentru un client, primește cel mai complex ceas analog montat într-un Rolls-Royce.

Constructorul britanic de mașini de lux a prezentat oficial cel de-al treilea exemplar al lui Droptail, un model creat exclusiv la comandă. Cel de-al treilea exemplar poartă numele Arcadia, locul care reprezintă Raiul pe Pământ în mitologia greacă.

Acest exemplar este vopsit într-o nuanță de alb infuzată cu particule din aluminiu și de sticlă pentru a crea un efect special. Părțile inferioare ale caroseriei sunt din fibră de carbon și sunt vopsite, în premieră pentru Rolls-Royce Droptail, într-o vopsea argintie. Capota este vopsită într-un negru lucios, la fel și plafonul detașabil.

Un alt ornament important prezent la exemplarul Arcadia Droptail este lemnul, prezent atât în habitaclu, cât și în partea din spate a mașinii. Exemplarul unicat are în componența sa nu mai puțin de 233 de bucăți din lemn, dintre care 76 de bucăți sunt montate deasupra portbagajului. Pentru a susține atâtea bucăți din lemn, Rolls-Royce a trebuit să confecționeze o bază din fibră de carbon dură.

Proiectarea și finisarea suprafețelor din lemn au durat peste 8000 de ore, potrivit mărcii britanice.

În același timp, exemplarul Arcadia Droptail vine echipat și cu cel mai complex ceas analog montat vreodată într-un Rolls-Royce. Proiectarea ceasului a durat 5 luni, iar acesta este alcătuit din 119 fațete. Acest număr reprezintă cei 119 de ani de existență a mărcii britanice în 2023, atunci când clientul a văzut pentru prima dată această mașină.

La fel ca celelalte două exemplare anterioare, noul Rolls-Royce Arcadia Droptail primește sub capotă un motor V12 de 593 de cai putere.

Rolls-Royce nu a anunțat când va prezenta cel de-al 4-lea și ultimul exemplar al lui Droptail.

via Rolls-Royce

Comentarii (3)

  • scamel
    alta tampenie. in text cel mai complex ceas RR . ca are fatete multe ? OK.dar in titlu scrie '' cel mai complex ceas din lume'' . un ceas foarte complex tre sa aiba space tourbillon ,carusel ,
    incabloc , coaxial si alte complicatii.
    7 1
  • Un moft mai mare decât ceasul de pe bord nu exista.
    3 3
  • ///COR/// 33'
    Modelul asta e o opera de arta cu si fara ceas. RR e o capodopera auto !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru