Noul Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow, ultimul coupe de lux cu motor V12

de Tiberiu Safta
Marti, 21.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce a lansat oficial noua ediție limitată Black Badge Wraith Black Arrow. Noul model este ultimul coupe cu motor V12 al mărcii britanice și va fi produs în doar 12 exemplare.

Anul acesta, constructorul britanic își ia rămas bun de la modelul Wraith. De altfel, acesta este oficial ultimul coupe al mărcii care vine echipat cu un motor V12. Pentru a marca finalul lui Wraith și al motorului, Rolls-Royce tocmai a lansat ediția limitată Black Badge Wraith Black Arrow.

Noul model, limitat la doar 12 exemplare, este vopsit într-o nuanță specială gri în partea din față. Vopseaua se transformă în negru în partea din spate pentru a oferi un aspect two-tone unic. Aici mai putem vedea și accentele galbene în zona barei din față și la grilă. Dezvoltarea acestui joc special de culori a durat nu mai puțin de 18 luni.

Mai mult, culorile modelului exclusivist sunt inspirate din mai multe mașini istorice. De exemplu, schema de culori este inspirată din Thunderbolt, o mașină specială creată în 1938 pentru a stabili un record de viteză de 576 de km/h la Bonneville, în Statele Unite. Acea mașină a fost vopsită în negru și cu accente galbene pentru a putea fi văzută mai bine deasupra salinei din acea zonă.

Aceleași culori se regăsesc și la interior, acolo unde avem accente galbene la volan, în zona planșei de bord, în panourile interioare ale portierelor și, evident, la scaune.

Lângă torpedou este montat și un ceas special cu un inel galben, care arată vechiul record de viteză stabilit de Thunderbolt în 1938.

Cele mai multe elemente din habitaclu sunt îmbrăcate într-un nou tip de piele, numit Club Leather. Deasupra torpedoului avem și un ornament cu o grafică specială, iar plafonul modelului este iluminat și conține nu mai puțin de 2117 de luminițe.

Motorul V12 al lui Black Badge Wraith Black Arrow dezvoltă 651 de cai putere, la fel ca la un Wraith obișnuit. Singura diferență este o nouă emblemă galbenă, care denotă faptul că acesta este ultimul coupe Rolls-Royce cu acest motor.

Noua ediție specială va fi produsă în doar 12 exemplare. Toate au fost deja vândute.

via Rolls-Royce

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru