Noul Smart #3, primul SUV coupe electric al mărcii: va ajunge și în Europa în 2024

de Tiberiu Safta
Marti, 18.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Smart a lansat oficial noul său model #3 în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Noul model, primul SUV coupe din istoria mărcii, va fi prezentat și în Europa în această toamnă, iar lansarea pe piață va avea loc în prima parte a anului viitor.

După o lungă campanie de promovare, acompaniată și de câteva imagini neoficiale scurse pe internet, Smart a lansat oficial cel de-al doilea său SUV din gamă, botezat #3. Acesta este, de altfel, primul SUV Coupe al mărcii, iar vânzările noului model vor începe în China.

Cu ocazia lansării, constructorul german a confirmat că noul #3 va ajunge și pe Bătrânul Continent. Mai întâi, acesta va fi prezentat din nou în toamnă, în cadrul Salonului Auto de la Munchen, programat în septembrie. Lansarea oficială pe piața europeană va avea loc abia în primele luni ale lui 2024.

Până atunci, putem vedea primele imagini oficiale cu noul SUV coupe Smart, care aduce un limbaj de design aproape identic cu cel văzut la modelul #1, primul SUV al mărcii. Trăsătura estetică principală a noului model este forma netedă și fluidă, fără muchii ascuțite și fără panouri ale caroseriei sculptate puternic.

În partea din față, farurile LED sunt unite printr-o bandă iluminată, iar în bara de protecție este încorporată și o priză de aer foarte mare, acompaniată de două prize de aer mai mici și de un spoiler foarte mic în zona inferioară, pentru o notă de sportivitate.

În părțile laterale putem vedea și elemente de protecție din plastic în zona aripilor și portierelor, alături de oglinzi vopsite în negru și de două tipuri de jante cu 5 spițe.

Posteriorul lui Smart #3 este la fel de simplu ca partea frontală, cu stopurile LED unite printr-o bandă, alături de un mic spoiler montat pe plafon și o bară de protecție sculptată în zona inferioară. Și că tot vorbeam de plafon, acesta este, bineînțeles, panoramic. Mai mult, Smart #3 va fi disponibil și în culori noi, precum portocaliu Photon Orange Metallic și albastru mat.

Până acum, Smart ne oferă doar o singură imagine cu interiorul noului model, însă ne pune la dispoziție și câteva dintre detaliile importante. Habitaclul lui #3 este caracterizat printr-un design minimalist, cu un ecran central de 12.8 inch pentru sistemul multimedia și un instrumentar digital mai mic amplasat în spatele volanului.

Tot aici observăm elementele de decor din aluminiu în zona planșei de bord, în consola centrală și chiar pe scaune, alături de accente vopsite în culoarea mașinii în zona aeratoarelor și pe scaune.

Din ceea ce se poate vedea, scaunele sunt îmbrăcate în alcantara și conțin și cusături în culoarea exteriorului.

Noul model mai vine echipat și cu un sistem de iluminare ambientală multicoloră, precum și cu un sistem audio Bose cu 13 incinte.

Deocamdată, Smart nu a dezvăluit niciun detaliu tehnic despre propulsoarele noului model, care este, de altfel, electric.

Așa cum spuneam, noul Smart #3 va fi lansat, pentru început, în China. Modelul urmează să fie prezentat oficial pe Bătrânul Continent abia în septembrie, atunci când vom afla toate detaliile tehnice despre noul SUV coupe german.

via Smart

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru