Noul SsangYong Torres EVX, versiunea electrică a lui Torres: limbaj de design nou

de Tiberiu Safta
Joi, 16.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SsangYong a publicat primele imagini oficiale cu noul SUV electric Torres EVX, versiunea cu zero emisii a lui Torres. Față de versiunea cu motoare termice, noul model aduce un design diferit, iar acesta ar putea fi ultimul model lansat sub numele SsangYong.

Constructorul sud-coreean tocmai a dezvăluit noul Torres EVX, versiunea pur electrică a SUV-ului Torres, prezentat anul trecut. Noul model electric aduce un design schimbat față de versiunea cu motoare termice a lui Torres, precum și un propulsor electric, așa cum reiese din nume.

Noul model introduce limbajul de design Powered by Toughness, un limbaj specific viitoarelor modele electrice ale mărcii asiatice. Schimbările vizuale sunt evidente în partea frontală, acolo unde avem lumini de zi LED noi sub forma unor benzi subțiri, precum și o grilă acoperită și iluminată. De asemenea, partea frontală prezintă și o bară de protecție nouă, alături de faruri noi montate în bară și un scut de protecție mai scurt față de cel văzut la versiunea obișnuită a lui Torres.

Design-ul lateral al lui Torres EVX rămâne neschimbat față de fratele său cu motor termic, cu excepția jantelor, care au un design nou cu 5 spițe. Deocamdată, SsangYong nu a publicat imagini cu partea din spate a noului model, dar spune că aici vom vedea stopuri unite printr-o bandă LED și o ușă a hayonului sculptată pentru a imita carcasa unei roți de rezervă, specifică mașinilor de teren.

Pe lângă un exterior nou, Torres EVX primește și un habitaclu diferit, cu un ecran panoramic nou împărțit pe două suprafețe pentru instrumentarul digital și sistemul multimedia central.

Volanul rămâne neschimbat, iar suprafețele tactile pentru comenzile de reglare a temperaturii în habitaclu au dispărut.

Constructorul spune că noul habitaclu aduce o vizibilitate mai mare, iar noul sistem multimedia este mai ergonomic.

Deocamdată, SsangYong nu a dezvăluit nicio informație tehnică despre noul model. Lansarea oficială a lui Torres EVX va avea loc în 30 martie, în cadrul Salonului Auto de la Seul din Coreea de Sud. Tot atunci, constructorul asiatic va prezenta nu mai puțin de 16 modele noi și concepte.

Noul Torres EVX ar putea fi ultimul model lansat sub sigla SsangYong. Mai devreme în acest an, constructorul asiatic a anunțat că își va schimba numele în KG Mobility. Schimbarea urmează să fie finalizată la sfârșitul lui martie.

via SsangYong

Comentarii (5)

  • inexorabil
    Clar, se tâmpesc (voluntar) şi ăştia…Adică se lasă antrenaţi în programul “eco”-heirupist salvarea lu’ planetă prin intermediul (drept “magnum argumentum”) borcanelor (pardon, ecranelor) uriaşe, “de colo până colo”. Da’ important este (sau sunt?) “zero emisii” (mai degrabă mi-ar plăcea: zero e-misii).
    2 3
  • gigilica
    Da zero emisii ale masinii, dar mii de unitati de carbon + alte metale grele rezultate din procesul de productie al bateriilor, fara a pune la socoteala ca nu exista inca o solutie reala de reciclare a bateriilor.
    3 1
  • unu altu
    Si uite ca a ajuns cineva sa copieze Dacia.
    0 1
  • Doua minciuni despre Torres:
    1. S-a spus ca in Europa va fi lansat numai versiunea electrica; am vazut la vanzare pe benzina.
    2. Pretul unui benzinar va fi in jur de 20.000 euro...de unde...mai jos de 40.000 euro nu este.
    0 0
  • Dacia e mult in urma...de unde ai mai scos-o si p'asta?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru