Noul standard de emisii mai face o victimă: Volkswagen Golf GTI retras din oferta constructorului german

de Cornel Șocariciu
Vineri, 20.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Golf GTI a fost retras din oferta producătorului. Modelul nu a fost omologat pentru noile teste de emisii WLTP. În același timp, decizia Volkswagen este una normală, ținând cont că în prima parte a anului viitor vom vedea noua generație Golf.

Constructorii auto se află în plin proces de omologare a motoarelor pentru noile teste de emisii WLTP, iar în unele cazuri performanțele acestora au de suferit. Totuși, există și versiuni care ies din oferta constructorilor.

Spre exemplu, Volkswagen Golf GTI a fost restras, iar conform unor surse apropiate companiei, modelul nu va reintra în configurator. Decizia de a nu omologa versiunea de performanță Golf GTI este una normală, ținând cont că noua generație Golf va debuta în prima parte a anului viitor, modelul actual fiind la finalul carierei.

Totuși, pe anumite piețe, clienții vor putea comanda varianta Golf GTI Performance de 245 de cai putere. În plus, până la finalul anului, oferta producătorului german va include un nou membru: versiunea de serie a lui Golf GTI TCR Concept, modelul urmând să ofere 290 CP și 370 Nm .

În același timp, trebuie urmărită evoluția lui Skoda Octavia RS, model care beneficiază de același motor de 2.0 litri și 230 CP.

În urma omologării pentru noile teste de emisii WLTP, Seat Leon Cupra 300 și Volkswagen Golf R au "suferit" o pierdere de 10 CP fiecare.

Via | Autocar

Comentarii (5)

  • andrei
    dat fiind ca abia in vara viitoare incepe productia la g8, sunt curios cum o sa il vedeti voi in prima parte a anului viitor. :)
    poate in poze.
    3 4
  • hazard
    Mai conteaza? Important e sa umple site-ul cu "stiri"
    5 2
  • @andrei: Productia noului Golf 8 incepe in luna iunie, iar prezentarea oficiala va avea loc mai devreme, cel mai probabil in martie, la Salonul Auto de la Geneva.

    Prin urmare, vom vedea noul Golf in prima parte a anului (in prima jumatate a anului), cu ocazia prezentarii oficiale, fie la Geneva, fie la un eveniment special organizat in acest sens.
    3 4
  • andrei
    mai daniel, pai ca sa prezinti ceva nu il produci intai? cum sa il prezinti intai si apoi sa il produci? n-are sens.
    1 1
  • @andrei

    se numesc modele de preproductie....90% identice cu cele de serie. Modificarile sunt minore, diferentele insesizabile se definitifeaza solutii se hotarasc proceduri, materiale, texturi, culori, etc.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru