Noul Toyota GR Supra GT4 50 Edition: o mașină pentru circuit și producție limitată la doar 6 exemplare

de Tiberiu Safta
Miercuri, 23.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a lansat o versiune specială pentru circuit a modelului Supra, numită GR Supra GT4 50 Edition. Noul model va fi produs într-un număr foarte mic, mai exact, în doar 6 exemplare.

Constructorul japonez a lansat o versiune specială și extrem de rară a modelului Supra. Noua mașină se numește GR Supra GT4 50 Edition și este un automobil creat special pentru a fi condus pe circuit. De altfel, noua ediție limitată dispune de mai multe dotări specifice pentru acest tip de activitate.

La exterior se observă imediat elementele aerodinamice ale caroseriei. În partea din față avem un spoiler și o capotă specială cu o priză de aer mare. Și în partea din spate se poate vedea un eleron mare, alături de un difuzor. Toate aceste elemente sunt folosite în scopuri aerodinamice pentru a crea o forță de apăsare mai mare și pentru a avea o aderență și stabilitate mai bună la viteze mari.

Mașina preparată pentru circuit vine și cu anvelope speciale furnizate de Pirelli, cu un profil redus. Modificările se pot vedea și la interior, acolo unde scaunele normale au fost înlocuite de unele special create pentru curse. Așa cum este de așteptat la o astfel de mașină, toate dotările care nu sunt necesare în timpul unei competiții au fost eliminate, inclusiv locurile din spate.

În locul lor a fost montat un roll-cage, iar bordul este confecționat din fibră de carbon, pentru o greutate mai mică.

Evident, cel mai important element se află sub capotă. Aici găsim un motor furnizat de BMW, cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri turbo. Propulsorul dezvoltă 424 de cai putere și este cuplat la o cutie de viteze automată. Toată puterea este trimisă către puntea spate.

Până acum, Toyota GR Supra GT4, versiunea de curse a modelului prezentat, a participat la peste 250 de curse și a reușit să adune 36 de victorii de clasă și 78 de podiumuri. Toyota va continua să dezvolte acest model și pe parcursul lui 2022.

Modelul de stradă va fi unul extrem de rar, deoarece constructorul nipon va realiza doar 6 exemplare.

via Toyota

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    vere, ce e asa complicat la fibra asta de carbon? ar trebui sa coste 2 lei deja..mai e si casanta(inca)..
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru