Noutăți Dieselgate: Volkswagen a economisit 1.5 miliarde de euro prin utilizarea dispozitivelor, iar sediile Mercedes au fost percheziționate

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 24.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Franța susține că Volkswagen a economisit peste 1.5 miliarde de euro prin utilizarea dispozitivelor pentru trucarea emisiilor, în timp ce Germania a percheziționat 11 sedii ale celor de la Daimler, proprietarul Mercedes.

Scandalul Dieselgate continuă să aibă repercursiuni majore pentru constructori inclusiv în Europa, în ciuda faptului că doar Statele Unite au impus o amendă drastică pentru Volkswagen.

Constructorul german este însă vizat de o anchetă și în Franța, iar publicaţia franceză Le Monde a intrat în posesia unui raport oficial al Directoratului General pentru Competiţie, Consumatori şi Controlul Fraudei (DGCCRF).

Potrivit datelor, Franța susține că Grupul Volkswagen a vândut în această țară mașini echipate cu dispozitive pentru trucarea emisiilor în valoare de aproape 23 miliarde de euro. În plus, autoritățile au calculat că germanii au economisit 1.5 miliarde de euro, bani pe care ar fi trebuit să-i aloce pentru a respecta normele de poluare din Europa.

Între timp, autoritățile germane au anunțat că au percheziționat 11 sedii ale celor de la Daimler, proprietarul Mercedes, în căutarea de documente digitale și tipărite care ar putea conține dovezi că producătorul a fraudat testele de emisii și a realizat materiale publicitare mincinoase cu privire la mașinile diesel pe care le comercializează.

Daimler a menționat că va colabora cu procurorii și afirmă că perchezițiile au loc din cauza "suspiciunilor de fraudă și publicității mincinoase cu privire la posibile manipulări ale tratamentelor pentru evacuarea gazelor de eșapament în mașinile de pasageri cu motoare diesel".

Nu în ultimul rând, Departamentul de Justiție al Statelor Unite a acționat în judecată Alianța Fiat-Chrysler pentru utilizarea unor "dispozitive de păcălire a testelor de emisii" în cazul a 104.000 unități Jeep Grand Cherokee comercializate intre 2014-2016.

Via Automotive News, New York Times, Car and Driver

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru